TRAGEDIJA U VETERNIKU: Izrešetao vanbračnu suprugu, a zatim se ubio

PRETPRAZNIČNO veče u Veterniku, nadomak Novog Sada, obeležila je porodična tragedija u kući u Ulici Vuka Karadžića 56, o čijim se razlozima samo nagađa. Još nije utvrđeno zbog čega je Milinko J. (56) ispalio sedam hitaca u Jelenu R. (33), sa kojom je, kako saznajemo, više od decenije živeo u vanbračnoj zajednici, a zatim presudio i sebi.

Teško povređena žena se i dalje nalazi u Urgentnom centru u jedinici intenzivne nege, i po rečima Jelene Jurišin, portparola Kliničkog centra Vojvodine, pod stalnim je nadzorom lekara.

Poznanici i komšije, iznenađeni stravičnim događajem, kažu da ništa nije ukazivalo na tragediju. Jelena i Milinko su, kažu, 14 godina živeli zajedno u vanbračnoj zajednici i imaju dvanaestogodišnje dete.

- On je bio miran, i koliko znamo, nije bio problematičan - kažu pojedine komšije, dodajući da im nije poznato da je imao oružje. - Šta se dešavalo u njihovoj kući i da li su eventualno imali nekih nesuglasica i problema, to sada može samo da se nagađa. Navodno je voleo da popije, ali nikada nismo čuli galamu i viku iz njihove kuće.

Zasad se pouzdano zna da je 30. decembr, oko 19.40, Milinko u ženu ispalio sedam hitaca. Pogođena je u stomak, grudni koš, ruku i nogu. Izrešetana mecima, nesrećna žena je pala na pod sobe, a njen nevenčani suprug je, verovatno misleći da je mrtva, zatim oružje uperio sebi u glavu i pucao.

- Mada teško povređena, žena je uspela da preko telefona pozove Hitnu pomoć, koja je zatim obavestila policiju - kaže izvor blizak istrazi. - U kući je zatečen stravičan prizor, kao i oružje iz kog je pucano.

Više detalja o ovoj tragediji biće poznato tek kada se teško povređena žena oporavi, i istražnim organima bude mogla da ispriča šta se dogodilo.

Nadlanu / izvor: Novosti

Pogledajte još