Bekamu rok od dve nedelje da pređe u Evropu

LONDON, 8. oktobra 2009. (Beta-AP) - Uprava fudbalskog kluba LA Galaksi poručila je svom igraču Dejvidu Bekamu da u naredne dve nedelje mora da odluči hoće li otići na pozajmicu u Milan, kako to pitanje ne bi uticalo na stabilnost američke ekipe, koja uskoro počinje takmičenje u kupu.

Engleski reprezentativac prošle sezone pomogao je Galaksiju da se posle četiri godine plasira u plej-of MLS lige, ali je potom izrazio želju da se vrati u Evropu.

Bekam je prošle sezone već bio na višemesečnoj pozajmici u Milanu, a želi da se vrati u evropski fudbal kako bi se što bolje spremio za učešće na Svetskom prvenstvu sa reprezentacijom Engleske.

"Želimo da se ta priča što pre završi, zbog sebe ali i zbog njega. Slična situacija je i sa našim drugim igračem Lendonom Donovanom, pošto kruže glasine da će otići iz kluba. Raščistićemo situaciju u naredne dve nedelje da bi ekipa mogla da se koncentriše na utakmice koje dolaze", rekao je izvršni direktor američkog kluba Tim Leiviki.

On je dodao da priželjkuje da se Bekam, po završetku SP u Južnoj Africi, vrati u Galaksi, uprkos činjenici da su ga navijači dočekali zvižducima prošlog proleća, nakon prve pozajmice u Milanu.

"Stalno razgovaram sa Dejvidom, a ove godine možda još i više jer se nadam da će se sve završiti u najboljem redu. Poštujemo to što želi da izbori mesto u reprezentaciji. Zato sam mu rekao da ga podržavamo u toj nameri", dodao je Leiviki.

Bekamu nedostaje još 11 utakmica u reprezentaciji da obori dosadašnji rekord po broju mečeva za Englesku (125), koji drži golman Piter Šilton.

Ukoliko se u januaru vrati u Evropu, a potom ode i na Mundijal, Bekam će propustiti prva tri meseca takmičenja u američkoj MLS ligi.

"U tom slučaju Bekam neće moći da dobije toliko slobodnog vremena kao prošle godine, moraće da se potrudi za mesto u ekipi. Ipak, divim se njegovoj želji da postavi novi rekord u reprezentaciji. Čast nam je što imamo igrača tog kalibra, koji će učestvovati na Mundijalu", zaključio je direktor Galaksija.

Pogledajte još