Ko je najgore prošao za doček: Dok ste vi uživali, ONI su morali da rade!

Prazničnu atmosferu iskusili samo tokom intervencija
Kako je izgledala Nova godina u Hitnoj pomoći rekla nam je Nada Macura "Nova godina je kod nas kao i svaki drugi dan protekla radno. Lekarski timovi su imali priliku da osete praznični duh samo prilikom intervencija na Trgu ili u domovima pacijenata. Srećom, ova proslava nove godine je protekla mirno, nije bilo ubadanja noževima, niti pucnjave, kao ni saobraćajnih nezgoda. Jedini ozbiljniji incident - kad je trinaestogodišnji dečak povredio oko igrajući se sa petardama." Oni koji su bili dežurni nisu mogli ni na trenutak da se opuste u novogodišnjoj noći, za njihov posao je neophodan maksimum koncentracije, tako da su oni proslavu odložili za "reprizu".

"Donosili" hapšenja i uviđaje

(old_image)

Policiji nije bilo nimalo lako, 2015. godina je počela krvavo, sa 53 udesa i 24 povrede, jer su Srbi navikli da slave sa alkoholom, a potom sednu za volan. Interventna nije imala odmora, jer su pod uticajem alkohola otpočinjale mnoge tuče, pa su neki Novu godinu proveli i iza rešetaka. Na sreću, ozbiljnijih nesreća nije bilo, i to jer su "momci u plavom" bdeli čitave noći nad bezbednošću građana.

Videli samo ružnu stranu dočeka

Zaposleni "Gradske čistoće" su praznik proveli najbolje što su mogli - kad god su imali pauzu od posla, smestili bi se na toplo i vrelom kafom nazdravljali. "Radni dan kao svaki drugi, nedostaje ti žena, dete, al mora da se radi. Nismo se baš nauživali... Od celog slavlja u gradu, mi smo videli samo bačene flaše, ostatke pljeskavica i zaostale pijance..." kaže nam Darjan G. koji je zaposlen kao čistač ulica.

(old_image)

"Robovski" doček
Radnici u 24/7 prodavnicama nisu imali nijednu lepu reč za doček Nove godine. Oni rade i za doček, i za reprizu, a noćna smena za ovakav praznik nikad nije dobra stvar. "Vlasnik nam je instalirao kamere, pa nismo smeli da pustimo muziku i da se proveselimo ni kad je bilo potpuno prazno. A kad nije prazno, život vam se smuči. Ulaze pijani, ljuti, kradu i povraćaju u prodavnici, a ne smeš ništa da im kažeš, možeš još i batine da dobiješ" priča za Nadlanu.com Aleksandar Ranitović, zaposlen u non-stop otvorenoj prodavnici.

Veliki honorari, ali deca i muževi sami

Na radni doček se požalila i jedna grupa od koje to niko nije očekivao - estradne zvezde! Oni pevaju po celu noć za svaki doček, i nikad praznike ne provedu sa porodicom, nije to baš glamur kakav smo zamišljali, zar ne?

Nadlanu / T.D.

Pogledajte još