POČNITE VEĆ DANAS: Rešite se pet loših navika u novoj godini

Da li želite da unapredite svoj život u novoj godini? Onda bi bilo dobro da iza sebe ostavite sledeće loše jutarnje navike, koje vas sprečavaju da započnete dan kako treba.

1. Kasno ustajanje radnim danima

Pošto ste se probudili u poslednji čas pred odlazak na posao i dobro naspavali, verovatno nećete osećati umor u toku dana. No, to nije dovoljno dobar razlog da ne ustajete znatno ranije, jer treba da uzmete u obzir i stres s kojim se suočavate svakog jutra kada ste u žurbi, povremeno preskakanje doručka, a da ne pričamo o zaboravljanju važnih stvari.

2. Obavezno ispijanje kafe pre drugih tečnosti

Vašem organizmu ujutru ne treba kafa, već obična voda. Pre nego što spremite svoj omiljeni topli napitak, preporučujemo vam da prvo popijete bar jednu čašu vode. Tako ćete se već razbuditi i pre nego što uzmete prvi gutljaj kafe. Mnogi smatraju da nije loše ni nakon kafe popiti još jednu čašu vode.

3. Pregled društvenih mreža

Prosto je neverovatno kako brzo vreme prolazi ujutru kada ga ispunite pregledanjem društvenih mreža. Džaba vam to što ste ustali rano kad ste izgubili bar pola sata na odgovoranje na poruke, skrolovanje objava vaših prijatelja i objavljivanje svojih novih slika. A da ne pričamo da bi ovo vreme bilo bolje iskorišćeno da ste ga posvetili svojim ukućanima, s kojima sve manje razgovarate u poslednje vreme.

4. Ostavljanje nenameštenog kreveta

Ako ne namestite krevet odmah po ustajanju, veće su šanse da ćete se vrlo brzo vratiti u njega i ponovo zaspati. Nije tragično ako se to desi vikendom, kada imate manje obaveza, ali radnim danima morate biti oprezniji, zbog čega je važno da ne preskočite spremanje kreveta. Lepše ćete se osećati i kada ga tako nameštenog vidite kada se vratite s posla.

5. Preskakanje doručka

Odlazak napolje pre doručka uopšte nije preporučljiv. Zbog sniženog nivoa šećera u organizmu, možete osetiti nesvesticu, što je svakako nepoželjno u bilo kom kontekstu, a posebno kada ste sami van kuće. Iz ovog i mnogih drugih razloga, doručak bi trebalo da vam bude obavezan obrok, koji treba preskočiti samo u slučajevima kada ste hitno potrebni drugima ili su vas snašle zdravstvene tegobe i morate odmah da se javite lekaru.

Izvor: Citymagazine.danas.rs
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još