DECA NA INTERNETU: Devojčice se bore za popularnost eksplicitnim slikama!

Profili tih devojčica puni su poruka i fotografija koje su neprimerene njihovim godinama, a o njihovoj popularnosti govori i strana na Fejsbuku, takozvana tračara, koja prati svaki njihov korak.

Da je to najnoviji trend na društvenim mrežama, tom listu su potvrdili i direktori osnovnih škola i sociolozi, a prema pisanju ''Blica'', taj trend se širi poput epidemije - devojčice šalju drugima svoje golišave slike i pozivaju ih na raskalašno ponašanje.

Prema rečima Dragane Ćorić iz Udruženja ''Roditelj'' zabrinjava nivo nemara roditelja.

Deca su, dodala je Ćorić, počela da telefon slikaju selfije, čime su prekršena pravila redovne upotrebe mobilnih telefona.

''Isto je i za društvene mreže, treba deliti lepe, ali i ružne momente u svom životu, treba deleiti pametne citate i slično, ali nečije obnažene fotografije nemaju šta da traže na Internetu'', kaže Ćorićeva.

Ministar policije Nebojša Stefanović rekao je ''Blicu'' da će MUP sa tužilaštvom ispitati sve činjenice vezane za ovaj slučaj i preuzeti mere kako bi uspeli da zaštite bilo koje dete od bilo kakve zloupotrebe.

Stefanović je naveo i da treba da se uključe sve institucije kako bi se napravio konsenzus vezan za mere koje treba da se preduzmu da bismo kao društvo sprečili ovako nešto.

Nadlanu / izvor: Blic, B92

Pogledajte još