Facebook danas lansira FB at Work, ali usluga neće biti dostupna svima

Kako piše TechCrunch, aplikacije će biti dostupne pod jednostavnim nazivom Work (u skladu s ostalim nazivima ostalih nedavno objavljenih aplikacija Rooms, Groups…), a postojaće i verzija Facebook at Work koja će biti dostupna putem glavne stranice ove društvene mreže.

Mnogi već koriste Facebook za poslovnu komunikaciju, uz pomoć Messengera, privatnog dopisivanja, i grupa kojima je lako ograničiti vidljivost, a funkcionišu kao forumi u kojima se mogu voditi razgovori i postavljati dokumenti. Facebook je to primetio i ovime omogućava firmama da kreiraju vlastite mini društvene mreže među zaposlenima, koje će se ponašati upravo poput – Facebooka.

Korisnici, odnosno zaposleni, koristiće nove profile za poslovne svrhe, ali ako žele, moći će da ih povežu sa postojećim Facebook profilom. Ova društvena mreža postaje konkurencija brojnim poslovnim društvenim mrežama i alatima za kolaboraciju, kao što je Microsoftov Yammer, ali i LinkedIn, koji je takođe najavio da planira da se upušta u slične poduhvate.

Facebook već neko vreme testira ovu uslugu sa manjim brojem kompanija, a i sami zaposleni ove društvene mreže imali su priliku da je koriste. Danas bi te aplikacije trebale da se nađu u play store-u (nije još poznato hoće li biti ograničene samo za američko tržište ili će biti dostupne i šire), a početna ciljna grupa su kompanije sa više od 100 zaposlenih.

nadlanu / izvor: netokracija

Pogledajte još