CONI ne tereti Kanavara za doping

BEOGRAD, 10. oktobra 2009. (Beta) - Italijanski olimpijski komitet (CONI) saopštio je fudbaler Juventusa Fabio Kanavaro nije koristio nedozvoljena sredstva i da bi trebalo da bude oslobođen optužbe za doping, preneli su svetski mediji.

Tužilac antidoping komisije CONI Etore Tori rekao je da će predložiti sudu da ne kazni kapitena reprezentacije Italije, pošto je kortizon koristio kao lek zbog toga što ga je ubola pčela.

"Tužilac je zatražio da se odbaci slučaj protiv Kanavara. Mislimo da fudbaler nije odgovoran. Međutim, zadržavamo pravo da nastavimo istragu protiv drugih osoba koje su odgovorne za uzimanje kortizona", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se ne navodi na koga je tužilac konkretno mislio.

Kanavaro je testiran 30. avgusta, dva dana nakon što ga je na treningu ubola pčela, a klupski lekari lečili su ga preparatima koji sadrže kortizon.

On je suspendovan sa današnje utakmice protiv Irske, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, a najverovatnije će biti u sastavu kada "azuri" u sredu budu igrali protiv Kipra.

Kapiten reprezentacije Italije i fudbaler Juventusa Fabio Kanavaro rekao je da je zadovoljan što ga je Olimpijski komitet Italije (CONI) oslobodio optužbi za doping, ali je dodao da nije ni trebalo da se nađe pod istragom.

"Drago mi je što su me nadležni organi oslobodili optužbe. Prepoznali su moje dobre namere i profesionalno ponašanje. Nisam ni sumnjao u konačno odluku, ali sam razočaran što je jedna takva sitnica dovela do kontroverzi", rekao je Kanavaro za televiziju Skaj.

Iako je fudbaler oslobođen optužbi za doping, CONI će nastaviti istragu protiv Juventusa, koji bi mogao da bude kažnjen novčano.

Pogledajte još