Huligani kamenovali Nišekspres: Kondukteru razbili slepoočnicu

Tom prilikom povređen je kondukter koji je prevezen u Klinički centar Niš gde se utvrđuje stepen njegovih povreda. Napad se odigrao na okretnici u Niškoj Banji nakon čega su napadači pobegli a policija radi na njihovoj indentifikaciji. U momentu napada, u autobusu nije bilo putnika.

-Ne vidimo šta bi bio razlog ovakvog napada jer nikakav neposredan kontakt vozač i kondukter nisu imali sa napadačima, niti ih poznaju. Kada je autobus došao u Banju, putnici su izašli a dok je vozilo stajalo, dvojice napadača, koji se nisu dovezli autobusom, počeli su da gađaju autobus delovima asfalta. Staklo ispred šofera je izdržalo, ali su kamenice probile bočno levo staklo i tom prilikom kondukter je pogođen u slepoočnicu. Kondukter je u stanju šoka i velikog stresa sa obilnim krvarenjem prevezen na Neuzrohirurgiju KC u Nišu. Nakon obavljenog pregleda i manjeg hirurškog zahvata pušten je na kućno lečenje, kaže direkltorka sektora odnosi sa javnošću u “Nišekspresu” Dragana Nikolić.

Vozilo je nakon incidenta isključeno sa linije u vraćeno u garažu kako bi se u što kraćem roku sanirala oštećenja na staklenom delu autobusa.

-Ovo nije prvi put da se ovakvi ili slični napadi dešavaju u gradskom prevozu i zbog ovakvih situacija ugrožena je bezbednost kako voznog osoblja tako i samih putnika, navode u Nišeskpresu.

Izvor: Blic

Pogledajte još