Evo kako da brzo saznate da li je neki profil na Fejsbuku lažan

Proverite fotografije
Ovo je najbrži i najprecizniji način da proverite nečiji profil. Preuzmite profilnu fotografiju sa naloga za koji mislite da je lažan, otvorite početnu stranicu Googlea i kliknite na "images" ili "slike" u gornjem desnom uglu. Kada se otvori nova stranica, kliknite na ikonicu fotoaparata u desnom delu pretraživača. Dobićete mogućnost da ubacite URL fotografije ili uploadujete fotografiju sa vašeg računara. Ubacite preuzetu fotografiju i dobićete izvor te fotografije, odnosno mogućnost da proverite da li je preuzeta sa nekog od sajtova.

Broj fotografija

Većina lažnih naloga imaju samo jednu fotografiju. Istraživanja pokazuju da više od dve trećine lažnih profila postave samo jednu fotografiju.

Proverite tajmlajn

Kada posetite lažni profil, njihov tajmlan često nema nikakav sadržaj ili su tu samo informacije o profilnoj i cover fotografiji.

Većina su ženski

Istraživanja su pokazala da većina profila koji postoje na Facebooku su ženski, često sa provokativnom fotografijom ili imenom.

Proverite prijatelje

U slučaju da profil koji vas je dodao za prijatelja, nema nijednu zajedničku crtu sa vama, verovatno se radi o lažnom nalogu. Proverite koje zajedničke prijatelje, lajkove, grupe imate kako bi došli do dodatnih informacija.

Nadlanu / izvor: Blic

Pogledajte još