SMENJENI DIREKTOR Kopirao policijske značke, umislio da je agent 007

Osim munjevitog uspona bivšeg gipsara, koji je od pripravnika za samo dva meseca stigao do direktorskog mesta, za Teofilovića se vezuje još jedan presedan. On je umesto papirnih legitimacija, koje su oduvek nosili inspektori Unutrašnje kontrole (UK) „Železnica“, čiji je posao da kontrolišu zakonitost trošenja novca i resursa preduzeća, od juna prošle godine uveo značke poput policijskih. Svaka značka je imala broj.

- Meni pripada legitimacija 007. Ja sam kao Džejms Bond - javno se hvalio i objašnjavao Teofilović.
Bivši gipsar je u sprovođenju ideje imao podršku tadašnjeg rukovodstva, odnosno bivšeg direktora Dragoljuba Simonovića, koji je od Teofilovića dobio službenu značku sa brojem 001, valjda kao počasni član tima UK.

(old_image)

Teofilović je čak naredio da se na svim vratima kancelarija Unutrašnje kontrole u celoj Srbiji zalepi novi logo službe. U „Železnicama“ kaže da je on sebe doživljavao kao policajca, a ne kao službenika javnog preduzeća. Tako su se ponašali i njegovi saradnici.

- Jednom su naleteli na saobraćajnu gužvu i jedan od inspektora je pokazao policajcu značku i rekao mu: “Kolega, žurimo, je l‘ možemo da prođemo” - kaže naš izvor.

Značka UK „Železnica“ može lako da se pomeša sa policijskom. Identičnog su oblika, u sredini je logo preduzeća oko kojeg je ispisano Unutrašnja kontrola. Značka ima čak i kožnu futrolu sa preklopom, baš kao policijska.

Odluka o pravljenju posebnih legitimacija za UK prošla je i u Skupštini akcionara “Železnica Srbije”, a objavljena je i u “Službenom glasniku”. Predsednik tog tela Zoran Anđelković kaže da se ne seća kada se to desilo, ali je na poslednjoj sednici Skupštine početkom ove nedelje zbog toga tražio smanjenje plate od 20 odsto za Teofilovića.

- Predao je izveštaj na kome je znak Unutrašnje kontrole bez znaka „Železnica“. Pa ne može tako da se radi, oni su deo „Železnica“. Kao da je stigao izveštaj iz Državne bezbednosti, a ne iz sektora javnog preduzeća - kaže Anđelković.

Izvor: Blic

Pogledajte još