Policija otkrila kako je nastraladala obešena devojčica

0

Motiv ubistva učenice četvrtog razreda osnovne škole iz sela kraj Bora nije poznat. Istraga sumnja da je reč i o tragičnoj igri.

Devojčica (11) koja se obesila u utorak u svojoj porodičnoj kući nije žrtva nasilja, potvrdili su rezultati obdukcije

– Deo obdukcije je utvrdio da devojčica nije ubijena i stavljena na vešala. Na telu nema nijednu povredu, nije deflorisana, a utvrđeno je i da motiv nije bilo vršnjačko ili seksualno nasilje – kaže za „Blic“ Sonja Milićević, zamenik višeg tužioca u Zaječaru, koja je i obavila uviđaj.

Pre smrti, devojčica se igrala sa dedom i babom.

– Ništa nije pokazivalo da će da presudi sebi. Ko je mogao da nasluti… Igrali smo karte i šalili se. Onda je otišla u sobu. Još mi odzvanja krik snaje kada je pronašla našu mezimicu – jedva od bola govori devojčicin deda.

U Centru za socijalni rad Bor kažu da devojčicina porodica „ni po jednom osnovu nije bila njihov korisnik i da nisu imali osnova za postupanje“.

Tragedija se dogodila tako što je devojčica od najlona kojim se vezuje slama, takozvanog rufija, napravila omču i zakačila je na jednu od kuka zabodenih u plafon kuće napravljene od blata.

– Devojčica se popela na krevet i omču stavila na svoj vrat. Njeno telo je visilo tek nekoliko centimetara od poda tako da postoji pretpostavka da je ona čak htela da se našali sa babom i dedom jer je mislila da će moći nogama da dohvati pod. Ako se sve tako odigralo, onda se devojčica uspaničila kada je shvatila da ne može da stane na pod, a omča ju je sprečila da pozove pomoć – objašnjava naš sagovornik.

Učenica ni poslednjih dana nije bila depresivna. U porodici je sve skladno funkcionisalo.

Izvor: Blic

Foto: yayimages.com/ilustracija

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.