Danas sahrana preminule trudnice, obdukcija gotova, smrt misterija

Klinička odbukcija tela Isidore Marinković (20), koja je u nedelju preminula u osmom mesecu trudnoće na ginekološko-akušerskom odeljenju Zdravstvenog centra Negotin, završena je, ali će rezultati biti poznati tek kada stignu histopatološke i druge analize.
U međuvremenu, porodica je preuzela telo i priprema sahranu, a na večni počinak svoju jedinu ćerku i nerođeno unuče ispratiće u sredu u 15 časova na negotinskom gradskom groblju.

PROVERAVA SE TOK I NAČIN LEČENjA
Zdravstveni centar Negotin je odmah obavio unutrašnji stručni nadzor celokupnog toka lečenja, a o nemilom događaju obaveštena je policija i nadležno tužilaštvo. Prema rečima, dr Tihomira Milovanovića, direktora ZC Negotin, zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja u utorak je obavila uvid u svu medicinsku dokumentaciju, u tok i način lečenja Isidore Marinković. Zbog nepoznatog uzroka smrti Zdravstveni centar Negotin je odmah zatražio kliničku obdukciju.

Isidora je u bolnicu primljena sa simptomima izraženog suvog kašlja i povišenom temperaturom, ali se njeno stanje ubrzo zakomplikovalo. U ZC Negotin je primljena 5. februara, a kako tvrde u ovoj zdravstvenoj ustanovi, odmah po prijemu uradili su joj sve neophodne analize i dali joj adekvatne lekove. Pa, ipak, Isidora i njen nerođeni sin su preminuli 8. februara u ranim jutarnjim satima. Zbog toga je njen verenik Srđan Trifunović podneo krivičnu prijavu protiv N. N. lekara tereteći ih za propuste u lečenju.

- Žalila se na gušenje. Imala povišenu temperaturu, kašljala je. Išli smo kod lekara, uradili nalaze, EKG, primila je i infuziju. Nije pomoglo. Otišla je u bolnicu i nije joj bilo bolje. Da su je poslali dalje, sad bi bila živa - očajan je Trifunović.

Roditelji preminule devojke nisu želeli ništa da komentarišu dok ne stignu rezultati obdukcije.

- Našeg deteta nema i sve dalje akcije zavisiće isključivo od tog nalaza - rekao je Dragan Marinković, Isidorin otac.

- Sačekali smo da prođe obdukcija, razgovarali smo sa patologom i on nam je rekao da će prvi preliminarni nalazi biti poznati u subotu.

Izvor: novosti

Pogledajte još