Piroman sa Starog sajmišta i jedan policajac u bolnici, drugi pušten

Sinoć oko 19.30 sati na Starom sajmištu u Beogradu Predrag Lejić, nezadovoljan što mu je "pauk" odneo automobil, počeo da poliva benzinom svuda oko sebe, da bi zapalio ulaznu rampu "Parking servisa", a plamen je zahvatio i njega i policajce stanice Novi Beograd Milorada Dejanovića i Gorana Kovačević.
Dejanović je zadobio opekotine ruku i lica, a Kovačević opekotine ruku. Povređeni policajci kolima Hitne pomoći prvo su odvezeni u Zvečansku gde im je ukazana prva pomoć. Nakon toga prebačeni su na Vojno medicinsku akademiju.

ŠAMARO RADNICU PARKIN SERVISA!

Radnici "Parking servisa" tokom obavljanja svog posla imaju mnogo problema sa građanima, koji ne poštuju pravila parkiranja. - Ne napadaju samo radnike na terenu. Danas smo imali i napad na radnicu korisničkog servisa. Takvo nasilničko ponašanje je gotovo svakodnevno, ali opet napominjem da je u pitanju jako mali broj ljudi jer većina poštuje propise. Ipak svi nasilnici će biti strogo kažnjeni za svoja dela - priča gradski menadžer Goran Vesić.

Od jutros je jedan od lakše povređenih policajaca otpušten sa VMA, dok je drugi zadržan na daljem lečenju. Na VMA se i dalje nalazi i piroman, Predrag Lejić koji je teže povređen.

Inače, bahati vozač je juče tokom dana pobegao sa placa Parking servisa na Sajmištu probivši rampu, međutim radnici tog preduzeća su isti automobil ponovo zatekli u prekršaju i odneli ga na Sajmište.
- U toku dana, vozač je dva puta za redom napravio saobraćajni prekršaj, parkirajući svoje vozilo nepropisno. Nakon što su mu radnici „Parking servisa“ prvi put uklonili automobil, vozač je sa placa „Parking servisa“ pobegao, probivši rampu. Isto vozilo je kasnije tokom dana ponovo zatečeno u prekršaju i prebačeno na plac „Parking servisa“ na Starom sajmištu. Lejić je u trenutku kada je došao da preuzme automobil, revoltiran zbog kazni koje je dobio za nepropisno parkiranje, uzeo dve flaše benzina, polio njima sebe i dežurne policajce i zapalio se - kažu iz "Parking servisa".

Bahati i naoružani
Radnici JKP "Parking servisa" na parkiralištu Cvetkova pijaca sredinom prošle godine našli su se na meti nervoznog vozača koji im je pretio pištoljem. Naime, do incidenta je došlo kada je radnik ovog preduzeća usmerio vozača crvenog "forda" na rampu na izlaz, objašnjavajući da ona na koju je došao ne može da se podigne jer služi za ulaz. U tom trenutku nasilnik je izvukao pištolj, uperio ga ka radniku uz pretnju "Pobiću vas sve!" Nakon toga polomio je rampu i pobegao.

Izvor: blic/rts/novosti

Pogledajte još