Fejsbuk aplikacija ''Kako ćete izgledati za 20 godina'' krade lozinke!

Ako se reklama za ovakav program pojavi na zidu vašeg Facebook profila ili u newsfeedu, ne klikćite na to. Kao mamac se koristi fotografija glumice Kejti Holms i druga fotografija koja prikazuje kako će navodno glumica izgledati za dvadeset godina.

Klik na ovu Facebook aplikaciju vodi korisnike na lažni Facebookov sajt koji je pod kontrolom sajber kriminalaca. Cilj je da se korisnici prevare da unesu korisničko ime i lozinku za svoj Facebook nalog. Kada žrtva pokuša da se prijavi na Facebookov sajt, njeno korisničko ime i lozinka se šalju sajber kriminalcima.

Sa ukradenim podacima za prijavljivanje na nalog, kriminalci mogu preuzeti kontrolu nad nalogom i iskoristiti ga za slanje poruka prijateljima žrtve sa ciljem da i oni budu prevareni na isti način.

Ako ste već kliknuli na reklamu za ovu aplikaciju i sledili prikazana usputstva, bez odlaganja promenite lozinku.

Ako ne možete da promenite lozinku, pokuštajte da je resetujete. Ako ni to nije moguće, zatražite pomoć od Facebooka da biste povratili nalog.

Fišing stranica na kojoj se korisnicima kradu korisnička imena i lozinke izgleda više ne radi, ali to nije uteha za one čiji su nalozi već kompromitovani uz pomoć ove lažne aplikacije.

Izvor: informacija.rs

Pogledajte još