HAOS ispred Palate pravde

Ispred Palate pravde oko 11.30, uoči nastavka postupka za rehabilitaciju komandanta Jugoslovenske vojske u otadžbini, đenerala Dragoljuba Mihailovića, koji se vodi pred Višim sudom u Beogradu, okupile su se pristalice SRS Vojislava Šešelja s jedne strane i članovi SUBNOR s druge.

Sukobljene strane razdvajaju jake policijske snage, koje su osim ispred zgrade Palate pravde u Beogradu, raspoređene i po okolnim ulicama.

Na platou se pojavio i sam Vojislav Šešelj praćen povicima: "Vojo, vojvodo", dok subnorovci skandiraju: "Ustaše i četnici zajedno ste bežali".

Šešelj je u zgradu suda ušao sa nekoliko članova SRS.

Ravnogorce, koji glasno pevaju stare četničke pesme " od Topole, pa do Ravne gore", "Ko to kaže, ko to laže" i uzvikuju "Živeo đeneral Draža", "Živeo kralj" i "Živ je Draža dok je radikala", pokušavaju da nadjačaju "partizani", koji viču: "Streljaj, postroji, da četnik ne postoji" i "Idite na Adu, da tražite Dražu"...

I dalje traje prepucavanje "četnika" i "partizana". Momci sa šajkačama i kokardama skandiraju "Bando crvena", mladi komunisti im uzvraćaju sa "Mi smo banda crvena"...

Pogledajte još