Prijave protiv državnih funcionera i predsednika FSS

BEOGRAD, 16. oktobra 2009. (Beta) - Beogradska policija podnela je gradskom sudiji zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv predsednika Srbije Borisa Tadića zbog nedoličnog ponašanja na sportskoj priredbi.

Kako je saopšteno, prijava je podneta i protiv predsednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića, ministarke omladine i sporta Snežane Samardžić-Marković, predsednika Skupštine Beograda Aleksandra Antića i protiv Fudbalskog saveza Srbije kao pravnog lica.

Tadić i Samardžić-Marković rekli su ranije da će platiti kaznu ako su prekršili zakon, dok Karadžić nije bio dostupan za komentar.

Tadić, Karadžić, Antić i Samardžić-Marković su posle utakmice Srbija-Rumunija (5:0) koja je odigrana prošle subote u Beogradu, nazdravili šampanjcem na stadionu "Marakana" u proslavi zbog plasmana na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

Prema odredbama Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, točenje i konzumiranje alkohola su zabranjeni na stadionima, kao i u krugu od jednog kilometra oko njih.

Pogledajte još