KAKO PRONAĆI SREĆU Postoji li matematička formula za ljubav?

Jeste li se ikad zapitali postoji li čarobna formula ljubavi? Autorka knjige "Matematika ljubavi" Hana Fraj otkriva koje su to tri ključna faktora bitna za ljubavnu sreću, piše BBC.

Različitost

Budite ponosni što ste drugačiji i to iskoristite kao prednost. Brine vas da li vam je izgled dovoljno atraktivan i mislite da bi to moglo odbiti potencijalne udvarače? Zvuči neverovatno, ali baš to što se ne uklapate u određene kalupe može pomoći da vas neko primeti.

Aktivirajte se

Naravno, ovo ne treba posebno ni isticati, ali ako želite povećati šanse da upoznate svog životnog partnera/ku, pokrenite se. Okružite se prijateljima i izlazite, pronađite hobi, bavite se sportom… Jer, budimo brutalno iskreni, male su šanse da vam lepotan pokuca na vrata tek tako! Mnoga su istraživanja pokazala da će osobe koje se trude da upoznaju ljude i nije im neprijatno da naprave prvi korak, na kraju pronaći svoju optimalnu ljubav. Dakle, u sledećem izlasku se pokrenite. I neka vas ne obeshrabre neuspesi (kojih će, naravno, biti), nemojte odustajati. Upornost se isplati na kraju.

Budite provokativni

Verovali ili ne, bitan je i način na koji se svađamo kad smo u vezama. Godinama je psiholog Džon Gotman beležio razgovore stotine bračnih parova tražeći ih da raspravljaju o najspornijim pitanjima u vezi. Oni parovi koji su uvek imali pozitivniji stav i pronalazili opravdanja za ponašanje svog partnera poput "On/a je pod stresom i zato tako reaguje" imali su više šansi da ostatnu zajedno nego oni koji su se u svađi koristili izrazima poput "Ti si tako sebičan/a" ili "To je baš tipično tvoje ponašanje".

tportal/nadlanu

Pogledajte još