Otvoren peti Kids Fest

Šareno, veselo i posećeno! Otvoren peti po redu Dečiji filmski festival - Kids Fest!

Prijatno bučan i nemiran, ali pre svega neodoljivo optimističan i zadivljujuće dugačak red mališana ispred Velike sale Doma sindikata, najbolji je dokaz da je mlađa publika i dalje veoma zainteresovana za filmsku zabavu u bioskopima. Posebno kada se program prilagodi uzrastima, a učitelji/nastavnici/profesori se potrude da svoj životni poziv obavljaju i van zidova učionica, kako bi i trebalo da bude. Zato je Dečiji filmski festival, poznatiji kao Kids Fest, iz godine u godinu sve posećenija i uspešnija revija dečijih igranih i animiranih filmova sa svih meridijana, sa specifičnim akcentom na ostvarenja koja ne pripadaju američkim velikim studijima.

Kao i prethodna otvaranja Kids Festa i ovo je prošlo uz razne poklončiće ispred sale i graju najmlađe publike u sali. A sa bine, punu salu osnovaca zabavljali su mali plesači iz Koloseum Dancea, kao i polaznici UMS škole.

Nakon zabave u holu Doma sindikata i ceremonije otvaranja, koji su ipak samo uvod u pravi šou, sa velikog platna su zasijali "Sunčani Beri i disko gliste" koji su izuzetno zabavili mališane. S obzirom da je ovaj animirani film u dansko-nemačkoj produkciji rađen u 3D tehnici, publici bi sigurno bilo zabavnije da su stavili 3D-naočare i da su kišne gliste đuskale svuda oko njih. Međutim, Dom sindikata je daleko od 3D projekcija, koje zaslužuju i tradicija ove sale, ali pre svega publika. Međutim, svi koji su ovaj film propustili da vide na otvaranju, biće u prilici da stave naočare i prepuste se čarima modernih tehnologija u multipleksu "Kolosej".  

Kids Fest će trajati sve do 25. oktobra – u Dvorani Doma sindikata će se program održavati tokom radnih dana (do petka, 23. oktobra), uz brojne kretivne radionice koje su otvorene za sve mališane, a u multipleksu "Kolosej" će se održati tokom dana vikenda – od 23. do 25. oktobra. (old_image)

Kao posebno zanimljivi naslovi, kako za decu, tako i za odrasle, izdvajaju se: "Čudesno putovanje jedne kornjače" sniman u realnom prostoru u kome mala kornjača Kareta, rođena na plaži na Floridi, kreće uz Golfsku struju sve do hladnog severa; zatim, posebno je interesantna prilika da se vide nekoliko poslednjih animiranih filmova u produkciji "Marvela", pre nego što ga je otkupio "Disney" ("Hulkove avanture: Hulk protiv Volverina i Hulk protiv Tora", "Novi osvetnici: Heroji sutrašnjice"); devojčice će sigurno oduševiti da na velikom platnu vide dugometražnu avanturu svojih omiljenih junakinja Winks; zatim, tu je i zanimljiv film "Vukovi i dete", kao i premijera američkog hita "Padaće ćufte" i niz drugih premijernih naslova.

Sve informacije o ovogodišnjem Kids Festu sa satnicom i sinopsisima filmova možete naći ovde!

Katarina Milovanović

Pogledajte još