Ko je ubijeni narkodiler, prijatelj Đure Mutavog i Vlade Japanca

Jovica Radonjić (35) osuđivan je zbog preprodaje narkotika, a bio je osumnjičen i za ubistvo člana "veterničkog klana", nedavno ubijenog Nenada Opačića. Radonjić je inače bio pripadnik novosadske kriminalne grupe "Firma", au napadu je teško i ranjen Miloš M. 27), takođe poznati kriminalac.

SAČEKUŠA

Prema nezvaničnim saznanjima, mladić star oko 20 godina sa kapuljačom na glavi sačekao je Radonjića i Miloša na parkingu ispred ulaza u zgradu u Ulici Ante Bogićevića 7 i pucao na njih čim su izašli iz džipa, a zatim pobegao.

- Vraćao sam se kući kada sam video mladića krvavih nogu kako sedi na stepenicama ispred ulaza i zapomaže. Odmah sam pozvao Hitnu pomoć koja je stigla za pet minuta i prevezla ga na VMA - ispričao je jedan vidno uznemireni komšija.

Radonjić i Miloš su se do platoa ispred zgrade, u kojoj je, prema rečima komšija, ubijeni živeo sa devojkom, dovezli crnim terencem marke "ševrolet". Kada su izašli iz vozila, na njih je zapucao mlađi muškarac, koji je imao navučenu kapuljaču.
- Čuo sam najmanje devet prasaka. Moj drug je pomislio da deca bacaju petarde. Međutim, ubrzo se ispostavilo da je bio vatreni obračun. Ubijenog nisam lično poznavao, ali doselio se u prizemlje pre nekoliko meseci i živeo tu sa devojkom. Čak je i stavio kameru iznad prozora pa je svima u zgradi bio sumnjiv . - ispričali su stanari okolnih zgrada.

Na VMA su rekli da je "ranjeni mladić u teškom stanju pošto je upucan sa nekoliko metaka".Portparol Hitne pomoći Nada Macura kaže je su kod muškarca starog oko 30
godina mogli samo da konstatuje smrt, dok je muškarac (28) zatečen
sa četiri prostrelne rane.On je zbog povreda desne ruke, leve noge i grudnog koša prevezen na Vojno-medicinsku akademiju.

KO JE JOVICA RADONJIĆ?

Ubijeni i ranjeni su od ranije poznati policiji po trgovini narkoticima i osuđivani su za razna krivična dela. Zanimljivo je da je Radonjić svojevremeno pripadao grupi "Firma" kojom je praktično komandovao Miladin Suvajdžić, zvani Đura Mutavi, koji je za račun „zemunskog klana“ rasturao narkotike na teritoriji Vojvodine.Ova kriminalna grupa bila je suprostavljena "veterničkom klanu" čiji je vođa Nenad Opačić ubijen u februaru ove godine, a koji je inače bio u dugogodišnjem sukobu sa Đurom Mutavim.

Radonjić je bio osumnjičen za ubistvo boksera Uglješe Ljubojevića, februara 2003. godine, člana Opačićeve grupe, ali na kraju nije bio i optužen za ovo ubistvo.

Presudom Specijalnog suda u Beogradu u oktobru 2005. godine, kao pripadnik „firme“, osuđen je zbog učestvovanja u dilovanju narkotika. Dobio je četiri godine robije.


Tvrdio je tokom suđenja da je samo prepakivao heroin, a optužio je Suvajdžića da je mnoge pripadnike ucenjivao da za njega preprodaju narkotike. Suvajdžić je u međuvremenu od prvooptuženog postao svedok-saradnik.

Poslednji put je hapšen u decembru prošle godine u kafiću "Museum" u centru Beograda, kada su kod njega i još četiri momka pronađena četiri pištolja i revolver.

KO JE VLADA JAPANAC?

Prema pisanju beogradskih medija, Radonjić je bio i blizak saradnik Vlade Japance, jednog od Zemunaca Dušana Spasojevića Šiptara.

Bogata "karijera" Vladimira Jovanovića, poznatijeg kao Vlada Japanac
2000 - Posle atentata na Vuka Draškovića u Budvi, osumnjičeni su se navodno krili u Jovanovićem stanu u Budvi

2001 - Srpska policija u "Beloj knjizi" označila ga je kao pripadnika "zemunskog klana" Dušana Spasojevića

2005 - Jovanović je uhapšen zbog pokušaja iznude 50.000 evra od vlasnika Maksis taksija Nenada Mikića

2006 - Pušten je iz pritvora i tad je pobegao iz Srbije

2010 - Uhapšen je u Španiji, iz koje je izručen Srbiji kako bi doslužio kaznu od dve godine zatvora

2014 - U pritvoru od avgusta zbog sumnje da je oteo Beograđanku koja je radila u njegovom lokalu u Novom Beogradu i iznudio joj 710 evra i oko 4.000 dinara.

Blic/Kurir

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.