VIKEND ZA PAMĆENJE: Kakvu tajnu krije Stara Planina

Odlučili smo da idemo najkraćim putem: preko Knjaževca, Kalne do Babinog Zuba. Upozorili su nas da put nije u najsjajnijem stanju, posebno poslednjih 30 kilometara do same planine. I bili su u pravu: rupe, krivine i nedođija u kojoj jedino možete sresti neku zalutalu životinjicu. Ne plašite se, nema meda, samo poneki pas koji je izašao malo da prošeta.

Taman kada se činilo da više nemamo kuda, jer smo se popeli na sam vrh, ugledali smo nešto što je podsećalo na hotel koji smo gledali na sajtu. Kažem "podsećalo" zbog toga što hotel "Falkensteiner" u realnom životu nije izgledao isto kao u virtuelnom svetu.

Verovatno vam je poznat onaj osećaj kada nešto vidite na savršenim fotografijama, a u stvarnosti to izgleda drugačije. O tome vam govorim. "Falkensteiner" je u prirodi izgledao nestvarno savršeno. Prvi utisci su bili: moderno, ogromno, svetski.

Iz hotelske garaže lift je vodio direktno do našeg apartmana koji je bio besprekoran. Spavaća i dnevna soba, kuhinja i kupatilo. Možda i suviše komfora za nas dvoje. Nismo planirali da kuvamo, jer smo u hotelu imali all inclusive. Međutim, dobro je bilo to što smo imali dva plazma televizora, pa nije dolazilo do borbe: utakmica VS serija.

Spa je melem za dušu. Ništa brže ni delotvornije ne može da rastereti od plivanja u kombinaciji sa saunom, turskim kupatilom i đakuzijem. Ako se svemu tome doda i relax masaža, ugođaj se graniči sa božanskim. Dobra stvar je što smo iz sobe, već pripremljeni za uživanje, liftom odlazili u spa centar. Problem "kako ću u bade mantilu kroz hotel" je davno prevaziđen.

Obično u spa centru provedem sat vremena, to mi je idealno da se opustim i napunim baterije. U spa centru hotela "Falkensteiner" nisam želela da propustim nijedan trenutak u kom sam mogla da uživam. Antistres masaža je bila kao višnja na šlagu mog relax dana. Piling celog tela, koji se radi u parnom kupatilu, očistio je moju kožu bolje od bilo koje skupe kreme koju koristim. Jednostavno sam blistala.

Gastro užitak za 10+
Hrana u hotelu je na principu švedskog stola. Bogato i preukusno. Za svačiji ukus, bilo da volite meso, da preferirate povrće, da se "davite" u testenini ili kolačima, ovde ćete morati da budete zadovoljni. Hrana je perfektna. Sirevi u maslinovom ulju, salate, nekoliko vrsta maslina, peciva, rižoto, svinjsko, teleće i pileće meso, kao i vrhunska riba, plus desert. I da užitak bude potpun tu je i vino: belo, roze i crno. Ako ima pivopija, mislili su i na vas.

I tako za sva tri obroka. Plašili smo se da ćemo nabaciti neki kilogram viška ovom božanstvenom ishranom, međutim, šetnja po prirodi i svež planinski vazduh odradili su svoje.Kompletno opremljena teretana nam je listi redovnih dnevnih obaveza. Brzo se izađe iz forme i zato ja vežbam svakog dana.


Nakon tri fantastična dana provedena u prirodi, odlučili smo da se moramo ponovo vratiti. Na kratki adrenalinski vikend koji će nam napuniti baterije za nove radne pobede.

Pogledajte još