Otvarena zimska sezona na Staroj planini i rekonstruisan Planinarski dom

Na snežnim obroncima Stare planine otvorena je Ski sezona 2018/2019. Svi kapaciteti rade u punom sastavu, a ovih se dana tražila soba više. Gosti koji su prvi put došli, upoznali su lepote Stare planine o kojima se govori na svim jezicima sveta.

Na otvaraju ski sezone direktor SP Resort Goran Karadžić istakao je:

- Nakon uspešne sezone, revitalizovanih puteva ka planinskom centru, pred nama je novi cilj razvijanje kongresnog turizma, jer imamo mnogo prednosti u odnosu na druge destinacije. Mogu da se pohvalim da smo ove godine otvorili i rekonstruisani Planinarski dom koji ima 14 soba i 64 ležajeva, idealan za ljubitelje lova i planinskog turizma. Prošle godine je otvoren takođe rekonstruisan hotel Babin zub koji je odlično poslovao u ovih 365 dana. Pred nama su novi izazovi i ideje koje ćemo zajedno da realizujemo - naglašava Karadžić.

Biljana Đokić, v.d. direktora JP „Stara planina“, između ostalog rekla je:

- Lokacija na kojoj se nalazimo predstavlja izuzetan turistički i investicioni potencijal. U ovoj godini potpuno je rekonstruisana putna mreža do Stare planine. Javno preduzeće „Stara planina“ je u prethodnom periodu infrastrukturno opremilo sve građevinske parcele na Jabučkom ravništu. U planu za narednu godinu je izgradnja teniskih terena i ski bifea na izlaznoj stanici gondole. JP „Stara planina“ planira da pokrene investicionu aktivnost na ovoj lokaciji privlačenjem investitora kroz javni poziv i da nastavi izradu planske dokumentacije kao osnov za dalji razvoj ovog turističkog centra.

Skijališta Srbije juče su zvanično započela rad na Staroj planini, a jedina gondola u ovom centru i dalje izaziva veliku pažnju. Dejan Ćika, direktor JP Skijališta Srbije, izdvaja:

- Zajednički rad i potencijal koji ima ova destinacija u narednom periodu, strateški treba da nam bude sve važnija i da je podižemo i razvijamo u veći skijaški centar - ističe Ćika.

Nakon otvaranja najhrabriji su se upustili u off road avanturu sa Jeep automobilima i uživali u adrenaliskoj vožnji.

Trodnevni Ski opening obilovao je mnogobrojnim aktivnostima na snegu, takmičenjima u kvizu, ali i bilijaru. Hedonisti su se prepustili užitku u spa centru hotela Stara planina, ali i netaknutoj prirodi.

Čekamo vas na krovu Srbije!

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još