IŽIVLJAVANJE SE NASTAVLJA: Kontrolorka bus-plusa putnici polomila ruku!

Milica Dasović (74) iz Beograda tvrdi da ju je kontrolorka „bus-plusa“ gurnula iz autobusa, usled čega je pala na trotoar i polomila ruku! Prema rečima starice, kontrolorka je nasrnula na nju samo zato što je stala u odbranu mlade devojke koja nije imala kartu.

Incident se dogodio u subotu oko 10 sati u Požeškoj ulici, kad se Dasovićeva sa sinom Blagojem Matićem vraćala s pijace autobusom na liniji 58.

* IMALA KARTU

- Sedela sam, a moj sin je stajao. Kontrolorka je ušla u prevoz i s vrata najpre počela da viče na vozača jer je stao van stajališta. Zatražila nam je karte, a zatim počela da urla na jednu mlađu devojku koja kartu nije imala. Devojka je rekla da će izaći iz autobusa, a kontrolorka joj je svašta rekla, psovala je i urlala na nju - kaže Dasovićeva za Kurir.

Naša sagovornica je pokušala da zaštiti devojku, pa je kontrolorki rekla da takvim ponašanjem neće ništa postići.

- Odbrusila mi je da se ne mešam! Tada sam joj rekla da nije lepo ni što je vikala na vozača, a ona mi je grubo odgovorila da je on njen stric. Dok sam razgovarala s njom, ustala sam sa sedišta i spremala se da izađem na sledećoj stanici. Kad je autobus stao i vrata se otvorila, ona me je svom snagom gurnula rukama o grudi i ja sam pala na trotoar. Odletela sam, a kese su se rasule na sve strane. U pomoć su mi pritrčali prodavci sa okolnih tezgi - navodi potresena Dasovićeva.

Bahata kontrolorka se tu nije zaustavila, već je nasrnula i na Miličinog sina Blagoja, koji je mobilnim telefonom snimao napad na devojku bez karte.

* NAPALA I SINA

- Moj sin nije ni video kad sam pala! Ona ga je šamarala i otimala mu telefon iz ruku. Udarala ga je po celom telu. Moguće je i da je on nju zakačio dok se branio. Moj sin, unuk solunca, doživeo je da ga bije žena u autobusu. To nigde nema! Ne mogu da verujem da mlada žena tako nešto može da uradi. U šoku sam, ne spavam, ne jedem... Kad je moj sin video da ležim na betonu, pomislio je da mi spasa nema - kaže Milica Dasović.

Povređena žena je kolima Hitne pomoći prevezena u Urgentni centar, gde je utvrđeno da joj je polomljena ruka.

- Ja sam dijabetičar, šećer mi je bio 23, i na sve to još su mi slomili ruku - kaže Dasovićeva.

U kompaniji „Apeks“, koja rukovodi sistemom naplate karata, kažu da će sačekati zvanično okončanje postupka.

- Ako se dokaže da je naša zaposlena izazvala incident, odnosno učestvovala u njemu, snosiće posledice u skladu sa važećim propisima - rekli su nam u „Apeksu“.

* KONTROLORKA: VIKALA JE, SLUČAJNO SAM JE ODGURNULA

Kontrolorka je, kako saznajemo, na saslušanju u policiji izjavila da nije namerno gurnula Dasovićevu.

- Kad sam ušla u prevoz, uzela sam „bus-plus“ prvo od žene, a potom i od njenog sina. Prišla sam devojci, ali ona nije imala kartu. Rekla sam joj da je kazna 2.000 dinara i da ću pozvati komunalnu policiju ukoliko ne plati i ne da mi dokumenta. Nisam bila gruba prema njoj - navodno je ispričala kontrolorka.

Ona je rekla da je starija putnica bila arogantna i da je bez ikakvog razloga vikala da ostavi devojku na miru.

- Njen sin je izvadio mobilni, pružila sam ruku ka aparatu da mi ne bi snimio lice. Odgurnuo me je, a ja sam slučajno odgurnula njegovu majku, koja je krenula da izađe iz autobusa, i pala je - rekla je kontrolorka.

* BAHATI KONTROLORI

- novembar 2014 - Miloš Nešić iz Leštana tvrdio je da su ga pretukli kontrolori „bus-plusa“ i vozač autobusa.

- decembar 2012 - M. P. teško je povređen na autobuskoj stanici na Karaburmi kada ga je pretukao kontrolor.

Izvor: Kurir

Pogledajte još