Priveden Radisav Rodić

BEOGRAD, 27. oktobra - Radisav Rodić, pokretač dnevnih novina "Glas javnosti" i "Kurir" i nedeljnika "Grom" i "Stil" priveden je večeras oko 19 sati na informativni razgovor. U saopštenju redakcija ovih medija navodi se da su Rodića priveli na informativni razgovor pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala.

Kako je rečeno u MUP-u Srbije, Rodić je uhapšen po nalogu Okružnog tužilaštva u Beogradu, prenose elektronski mediji. Agencija FoNet navodi da razlozi za privođenje vlasnika Kurira i Glasa javnosti Radisava Raje Rodića večeras nisu saopšteni.

Okružno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je 25. septembra protiv Rodića, Vekomira Joksimovića i Snežane Jerinić Okružnom sudu zahtev za sprovođenje istrage, jer postoji osnovana sumnja da su zloupotrebili službeni položaj.

Oni se sumnjiče da su lažnom dokumentacijom podigli kredit od Komercijalne banke u iznosu od oko 22 miliona dinara.

"Upotrebom lažne dokumentacije podignut je kredit od Komercijalne banke u iznosu od oko 22 milina dinara, koji kasnije nije vraćen banci i za koji je banka oštećena", navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Vlasnika „Kurira“, „Glasa javnosti“, nedeljnika „Grom“, nekoliko preduzeća i kafane „Svrati, bato“, poreska policija tereti da je kao odgovorno lice u privrednom društvu ABC Produkt d.o.o. utajio porez u iznosu od 203,3 miliona dinara.

Sam Rodić je preko svojih medija optužio vlast da se preko njega obračunava s medijima u njegovom vlasništvu. 

N.D.

Pogledajte još