CRNA NOĆ: Šest osoba povređeno, među njima i dečak

0

Tokom noći u Beogradu su se dogodila četiri saobraćajna udesa u kojima je šest osoba povređeno, među kojima i petnaestogodišnji dečak.

Dečak uzrasta oko 15 godina je u udesu, koji se dogodio oko 22.40 časova na Putu za Padinsku Skelu, zadobio oguljotinu u predelu leve šake i desne butine, a prevezen je u Dečiju kliniku u Tiršovu ulicu, rekla je portparolka Hitne pomoći Nada Macura.

Dve osobe su povređene u udesu oko 01.00 čas na uglu ulica Takovske i Bulevara Kralja Aleksandra, istakla je portparol Hitne pomoći.

Jedan mladić je zadobio povredu glave, a muškarac star oko 34 godine imao je povrede glave i kolena i prevezen je u Urgentni centar, kazala je Macura.

Dve osobe su povređene u udesu oko 19.10 na uglu ulica Marka Raba i Kosovske u Surčinu, rekla je portparolka Hitne pomoći.

Žena stara oko 30 godina zadobila je povrede glave, lakta i kolena, a druga žena, takođe, stara oko 30 godina, imala je povrede glave i kolena, istakla je Macura i dodala da su obe prevezene u Urgentni centar.

Mladić star oko 23 godine je u udesu oko 21.55 časova u Bulevaru oslobođenja ispred broja 319 zadobio povredu lakta, a prevezen je u Urgentni centar, kazala je portparol Hitne pomoći.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 111 intervencija od kojih 15 na javnim mestima, a za protekla 24 časa 262 intervencije od kojih 69 na javnim mestima, precizirala je Macura.

Lekarima su se najčešće obraćale sve vrste hroničnih bolesnika, astmatičari i osobe sa malignitetima, dodala je Macura.

Porptparolka Hitne pomoći je savetovala izbegavanje sunca u periodu od 10 do 17 časova, boravak u hladovini, rashlađivanje prostorija, nošenje adekvatne odeće i obuće, zaštitu glave, uzimanje tečnosti i večernje šetnje.

Izvor: b92.net

Foto: arhiva Nadlanu

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.