KONTROVERZNA NAPRAVA: Žderu kao svinje a gube kilograme

Iako se korisnici mogu pohvaliti odličnim rezultatima (neki su izgubili i do 45 kilograma), kritičari tvrde da ovaj izum samo omogućava ljudima da “povraćaju kad požele” i da se graniči sa bulimijom.

Kako funkcioniše
Pacijenti se moraju podvrgnuti kratkoj operaciji u toku koje im se u želudac ubacuje cevčica kroz kroz koju će hrana izlaziti pre nego što se svari. Kada aparatura nije u upotrebi kraj cevčice, koji viri iz vašeg stomaka, može da se zatvori.

Naprava je dizajnirana da direktno ukloni jednu trećinu hrane iz vašeg stomaka.

Naravno, obavezno je dobro sažvakati hranu kako ne bi začepila plastičnu cev i time izazvala komplikacije.

Gastroenterolozi smatraju da ovo nije loša ideja jer je operacija bezopasna a ima slične efekte kao i podvezivanje želuca dok psiholozi ovo vide samo kao povraćanje na zahtev i smatraju da je nezdravo za ljudsku psihu i da šalje pogrešnu poruku.

Sa druge strane, naravno, imamo i korisnike koji smatraju da im je ova naprava promenila život.

Na primer, Srali Sorimper koji je imao 142 kilograma je odlučio da se ne podvrgava drugim operacijama i ugradio je AspireAssist, nakon 14 meseci izgubio je 25 kilograma.

Korisnici smatraju da je superiornija alternativa jer je dvostruko jeftinije od podvezivanja želuca a i ne moraju da menjaju svoje životne navike.

Nadlanu

Foto: youtube printscreen

Slični članciMore from author

Ostavite komentar

Your email address will not be published.