Veliki uspeh akcije čep za hendikep

U akciji „Čep za hendikep“ na Egzitu je prikupljeno preko 30. 000 plastičnih čepova. Akciju Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara Banata iz Zrenjanina, podržali su SVIM SRCEM Hemofarm Fondacija i Festival Egzit. Od novca zarađenog prodajom čepova omogućiće se nabavka dvoje toaletnih kolica namenjenih članovima i članicama ovog udruženja.

Akciju „Čep za hendikep“ pokrenulo je Udruženje paraplegičara i kvadriplegičara Banata iz Zrenjanina još pre dve godine u pokušaju da pomogne svojim članovima i članicama u nabavci invalidskih kolica i drugih pomagala. Hemofarm Fondacija je partner Udruženja od februara, a u saradnji sa Egzitom je na festivalu obezbezila tri instalacije u obliku ogromnih flaša u kojima su se sakupljali plastični čepovi.

Direktorka Hemofarm Fondacije Suzana Đorđević zadovoljna je saradnjom sa Egzitom. Najavljuje nastavak podrške akciji.

„Ovim želimo da ukažemo na potrebe osoba sa invaliditetom u našem društvu i da damo primer i podstrek drugima da učestvuju u akciji. Drago mi je što su posetioci Egzita pokazali da znaju da brinu o ljudima ali i o prirodi. Naša podrška se ne zaustavlja ovde - sve tri instalacije sa tvrđave biće postavljene u Zrenjaninu, Vršcu i Beogradu. Želimo da nastavimo podršku našim sugrađanima i sugrađankama kako bi im životi bili lepši i kvalitetniji“ dodaje Suzana.

Od početka akcije Čep za Hendikep, od kraja 2012. godine, zahvaljujući prikupljenim čepovima, omogućena je nabavka 17 lako aktivnih kolica, 8 sobnih kolica, 4 hodalice, kao i veći broj pomagala.

(old_image)

Pogledajte još