SERGEJ ODBIJA DA NASTUPA U BUDVI: To je vašar u kome je poginulo pozorište

0

Glumac Sergej Trifunović izjavio je posle premijere predstave "Julije Cezar", u režiji Kokana Mladenovića, u Budvi, u kojoj tumači kompleksni lik Bruta, da više neće igrati u ovom gradu na crnogorskoj obali.

Uz napomenu da voli Budvu, gde ima mnogo prijatelja, Trifunović je naglasio da se crnogorska turistička prestonica komercijalizovala, i da je umetnost u drugom planu, prenose Večernje novosti.

“Budvu sada prepoznaju po “Splendidima”, “Trokaderima” i “Top hilovima”, iz kojih tresu hitovi estradnih zvezda. To je grad lakih nota, muzičke buke i svakojakog vašara u kojem je “poginulo” pozorište. Ima li smisla govoriti Šekspira dok ječi sa svih strana, mešaju se ritmovi neukusa i povlađuje niskim ukusima publike? Mislim da nema! Budva je Grad teatar već 29 godina, što znači da bi sve trebalo da bude u znaku ovog multimedijalnog festivala, ali od toga nema ništa. Šta će Budvi festival čiji se dramski program odvija u neadekvatnim prostorima? Grad teatar je gurnut u ćošak kao da je balast, a ne najbolje što bi Budva trebalo da ima”, istakao je sprski glumac.

Trifunović smatra da bi pozorišni centar Crne Gore trebalo da bude Kotor, koji ima scene slične onima u Dubrovniku i, kako je rekao, bolju publiku.

Izvor: cdm.me

Foto: printscreen youtube

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.