Jelena izgubila od Venus

BEOGRAD, 31. oktobra 2009. (Beta) - Srpska teniserka Jelena Janković nije uspela da se plasira u finale završnog turnira u Dohi pošto je izgubila od sedme teniserke sveta Venus Vilijams sa 1:2 u setovima (7:5, 3:6, 4:6).

Janković je dobro počela prvi set, u trećem gemu napravila je brejk i povela sa 3:1. Međutim, Vilijamsova je nakon toga zaigrala bolje, vratila brejk i osvojila tri uzastopna gema za vođstvo od 4:3.

Teniserke su zatim osvajale gemove na svoj servis, sve do 11. kada je srpska teniserka drugi put u setu oduzela servis protivnici i povela sa 6:5, da bi u narednom dobro servirala za vođstvo od 1:0 u meču.

U drugom setu teniserke su osvajale gemove na svoj servis, ali je Vilijams u šestom gemu oduzela servis protivnici i povela sa 4:2. Nakon toga ona je uspešno sačuvala brejk prednosti u osvojila set.

Janković je u drugom gemu trećeg seta oduzela servis Amerikanki i povela sa 2:0, ali je branilac titule nakon toga osvojila tri uzastopna gema, uz dva brejka i povela sa 3:2.

Teniserke su nakon toga ponovo razmenile brejkove, Janković jedan, a Vilijams dva i posle gema osvojenog na svoj servis Vilijams je povela sa 5:3.

Janković je zatim osvojila gem na svoj servis, a u narednom nije uspela da iskoristi loše servise protivnice, koja je u tim trenucima napravila dve dvostruke servis greške. Vilijams je tako, posle dva sata i 34 minuta igre izborila plasman u finale.

Venus Vilijams će u finalu igrati protiv bolje iz duela Serene Vilijams i Karoline Voznijacki iz Danske.

Pogledajte još