fbpx

Laibach se zagreva za Severnu Koreju: Šta je ljubav? Ko bi to znao...

Ovaj legendarni bend, prvi put dolazi u Vrnjačku Banju, a kako i sami kažu osim hitova sa sobom nose i pesme o ljubavi stare gotovo koliko i njihov bend.

«Sve naše numere su o ljubavi, a pesmu, koja definiše samu ljubav, napravili smo već 1984. godine i objavljena je na singlu za Cherry Red Records, pa na albumu Nova Akropola, a njen naslov je 'Die Liebe ist die größte Kraft, die alle schafft'. I najnoviji video, kog uskoro lansiramo, a zove se 'We are Millions and Millions are One' govori izričito o ljubavi. Šta je ljubav. Tko bi to znao...», kaže Ivan Novak.

Iako počevši kao umetnički i muzički kolektiv, Laibach je postao međunarodno poznat pre svega na muzičkoj sceni a posebno su se izdvojili svojim unikatnim interpretacijama hitova Queen-a, Rolling Stones-a, Beatles-a... Za bend koji je već odavno prešao okvire Slovenije i postao svetska senzacija često se vezuju kontroverzna karijera, kao i nastupi sa specifičnom scenografijom, koja neće izostati ni u Vrnjačkoj Banji. Njihovi propagandni manifesti i totalitarne izjave pokrenuli su brojne javne rasprave o njihovom kako umetničkom tako i političkom pozicioniranju.

Posle nastupa na Lovefestu Laibach će ovog avgusta nastupati pred publikom Severne Koreje i time postati prvi inostrani rok bend koji je održao koncert u toj zemlji.

Od 6. do 8. avgusta Jack live Stage će ugostiti više od 30 internacionalnih i domaćih bendova. Osim grupe Laibach prve festivalske večeri nastupiće i Eyesburn, Ničim Izazvan, Zaa, kao i beogradski bend Artan Lili. U okviru druge hip-hop večeri na Jack Live Stage se vraćaju Prti Bee Gee, Who See, kao i Marčelo i Elemental. Festival će zatvoriti popularni zagrebački bend Hladno Pivo, a na dugačkoj listi izvođača nalaze se i Goblini, Atheist Rap, Mortal Kombat, Regulator, Dingospo Dali i mnogi drugi.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.