Mođi kritikuje upravu Juventusa

BEOGRAD, 3. novembra 2009. (Beta) - Bivši direktor italijanskog fudbalskog kluba Juventusa Lučano Mođi ocenio je da trener torinskih crno-belih Ćiro Ferara nije kriv za slabe rezultate, već da je tim u krizi zbog loših poteza uprave prilikom transfera.

Fudbaleri Juventusa nalaze se na drugom mestu na tabeli Serije A sa sedam bodova zaostatka za vodećim Interom. "Crno-beli" su u subotu izgubili na svom terenu od Napolija sa 2:3, iako su imali dva gola prednosti.

Predsednik kluba Žan Klod Blan nagovestio je da bi Ferara mogao da dobije otkaz, ali bivši direktor kluba Lučano Mođi smatra da bi čelnici Juventusa novog trenera iskoristili kao "žrtvenog jarca".

"Ako je Blan želeo da podrži Feraru, nije iskoristio prave reči... Razočarao se u trenera, a to je uobičajeni metod ljudi koji ne znaju ništa o fudbalu. Ako je Juve pokazao slabosti protiv Napolija, to je zbog loših transfera", rekao je Mođi u kolumni koju piše za list Libero.

"(Marko) Markioni i (Kristijano) Zaneti pojačali su Fiorentinu u zamenu za slabe igrače. Felipe Melo došao je iz Firence za 25 miliona evra. On nema potrebno znanje da bi igrao za tim koji mora da pobeđuje u domaćem šampionatu i Evropi, pogotovo jer su u timu Kristijan Poulsen i Mohamed Sisoko", smatra Mođi.

Mođi se povukao sa mesta direktora Juventusa posle 12 godina, u maju 2006. godine, zbog umešanosti u aferu "kalčopoli" oko nameštanja utakmica. On je suspendovan na pet godina, a "crno-belima" su oduzete dve titule šampiona (u sezonama 2004-2005, 2005-2006) i ekipa je izbačena u Seriju B.

Za vreme njegovog mandata Juventus je osvojio sedam titula šampiona, Kup i četiri Superkupa Italije, trijumfovao je u Ligi šampiona i Superkupu Evrope, a "crno-beli" osvojili su i Interkontinentalni kup i Intertoto kup.

Pogledajte još