Liverpul protiv Liona za opstanak u LŠ

BEOGRAD, 3. novembra 2009. (Beta) - Takmičenje u fudbalskoj Ligi šampiona nastavlja se utakmicama četvrtog kola, a petostruki šampion Evrope Liverpul mora da pobedi Lion ukoliko želi da izbegne eliminaciju iz najelitnijeg takmičenja.

Liverpul je izgubio dve uzastopne utakmice u Grupi E i nalazi se na trećem mestu sa tri boda, posle pobede u prvom kolu nad Debrecinom na svom terenu.

Fudbaleri Rafaela Benitesa izgubili su šest od poslednjih sedam utakmica u svim takmičenjima, ali španski stručnjak veruje da će ekipa zaigrati mnogo bolje.

"Verujemo da možemo da pobedimo, ali moramo da koristimo šanse koje nam se ukažu na meču. Imamo mnogo problema sa povredama, Stiven Džerard, Albert Rijera i Martin Škrtel neće igrati, a Alberto Akvilani još oseća posledice virusa i nije siguran za sutrašnji meč", rekao je Benites.

Trener Liverpula istakao je i da će Danijel Ager putovati u Lion, a da su nastupi Fabija Aurelija, Davida Ngonga i Glena Džonsona nezivesni. Sa ekipom će putovati i napadač Fernando Tores.

"Morali smo da povedemo Fernanda jer nemamo previše opcija. Moramo da budemo pažljivi jer se još oporavlja od povrede", dodao je on.

U prošlom kolu Liverpul je na svom terenu izgubio od Liona sa 1:2, a ukoliko francuska ekipa trijumfuje izboriće plasman u drugu fazu takmičenja.

U drugoj utakmici Grupe E Fiorentina će dočekati Debrecin. Italijanska ekipa je u prošlom kolu na gostovanju pobedila sa 4:3. "Ljubičasti" su drugi na tabeli sa šest bodova, dok je Debrecin bez bodova.

Trener Fiorentine Ćezare Prandeli ima problema sa sastavom tima, a nastup reprezentativca Crne Gore Stevana Jovetića i rumunskog napadača Adrijana Mutua je neizvestan.

Branilac titule Barselona gostuje Rubinu iz Kazanja i pokušaće da se "osveti" za šokantan poraz u prošlom kolu na Kamp Nou od 1:2.

U Grupi F će se do kraja voditi neizvesna borba za plasman u drugu fazu pošto Barselona, Rubin i Dinamo Kijev imaju po četiri boda, dok italijanski šampion Inter na poslednjem mestu ima bod manje.

Barselona je odigrala nerešeno sa Osasunom u prvenstvu (1:1), ali je trener šampiona Španije Pep Gvardiola rekao da je zadovoljan igrom svoje ekipe.

"Igrači su uznemireni jer nisu pobedili. Izgubili smo dva boda, ali zadovoljan sam igrom. Sada moramo da se pripremimo i u hladnoj Rusiji pokušamo da trijumfujemo", rekao je Gvardiola.

(old_image)U drugoj utakmici Grupe F Dinamo iz Kijeva dočekuje Inter, koji ove sezone još nema pobedu u Ligi šampiona, već je na sve tri utakmice odigrao nerešeno.

"Moramo da pobedimo Dinamo, a zatim i Rubin, ako želimo da ostanemo u Ligi šampiona. Gladni smo pobeda u evropskim takmičenjima, znamo da neće biti lako, ali mi smo veliki klub i moramo da pobeđujemo", rekao je fudbaler "plavo-crnih" Dijego Milito.

Lider Grupe G Sevilja dočekuje Štutgart, a ekipi Ivice Dragutinovića dovoljan je bod za palsman u drugu fazu. Španski tim pobedio je pred dve nedelje u Štutgartu sa 3:1.

Štutgart je pretposlednji sa dva osvojena boda, a drugo mesto na tabeli zauzima rumunska Unirea, koja bi se pobedom nad Rendžersom, na svom terenu, približila plasmanu u drugu fazu.

U Grupi G Arsenal i Olimpijakos bi pobedama obezbedili nastavak takmičenja u Ligi šampiona. Arsenal, ohrabren pobedama u prvenstvu nad Liverpulom i Totenhemom, dočekujeholandske šampione AZ Alkmar.

Grčki tim gostovaće poslednjeplasiranom Standardu iz Liježa, čiji napad predvodi reprezentativac Srbije Milan Jovanović.

"Ova utakmica je odlučujuća. Moramo da pobedimo, a verujem da možemo da osvojimo drugo mesto u grupi", rekao je Jovanović.

Standard ima samo jedan bod, posle remija sa AZ Alkmarom, dok Holanđani imaju bod više.

Utakmice četvrtog kola Lige šampiona počinju u 20.45, osim meča u Rusiji između Rubina i Barselone, koji se igra od 18.30. 

Sreda, 4. novembar: 

Grupa E
Fiorentina - Debrecen 20,45
Lion - Liverpul 20,45

Tabela:
Lion 3 3 0 0 7:1 9
Fiorentina 3 2 0 1 6:4 6
Liverpul 3 1 0 2 2:4 3
Debrecin 3 0 0 3 3:9 0

Grupa F
Rubin - Barselona 18,30
Dinamo Kijev - Inter 20,45

Tabela:
Barselona 3 1 1 1 3:2 4
Dinamo (K) 3 1 1 1 5:5 4
Rubin 3 1 1 1 4:5 4
Inter 3 0 3 0 3:3 3

Grupa G
Sevilja - Štutgart 20,45
Unirea - Rendžers 20,45

Tabela:
Sevilja 3 3 0 0 9:2 9
Unirea 3 1 1 1 5:4 4
Štutgart 3 0 2 1 3:5 2
Rendžers 3 0 1 2 3:9 1

Grupa H
Arsenal - AZ Alkmar 20,45
Standard Lijež - Olimpijakos 20,45

Tabela:
Arsenal 3 2 1 0 6:3 7
Olimpijakos 3 2 0 1 3:3 6
AZ Alkmar 3 0 2 1 2:3 2
Standard 3 0 1 2 4:6 1

Pogledajte još