BIO JE VELIKA FILMSKA ZVEZDA U STAROJ JUGOSLAVIJI: Evo kako danas izgleda čuveni Budimir Trajković

Film “Ljubavni život Budimira Trajkovića” postigao je veliki uspeh daleke 1977. Za njegovu popularnost je, osim reditelja Dejana Karaklajića i glumačkih asova poput Milene Dravić, Miće Tomića i Ljubiše Samardžića, zaslužan Predrag Bolpačić, tada osamnaestogodišnji mladić iz Beograda koji je na veoma upečatljiv način dočarao sve muke jednog tinejdžera koji se nalazi na pragu ulaska u svet odraslih.

Zaplet filma, iako deluje naivno i jednostavno, fantastično je objasnio problem mladića koji pati zato što ne može da ostvari emotivnu, čitaj seksualnu, vezu zato što se često seli iz jednog u drugi grad zbog očevog posla (Ljubiša Samardžić) koji, kao i njegov otac (Mića Tomić) gradi mostove.

U prvobitnoj verziji filma “Ljubavni život Budimira Trajkovića” prvi put u jugoslovenskoj kinematografiji snimljene su eksplicitne scene seksa Budimira (Predraga Bolpačića) i Mirjane (Marina Nemet). Zbog tada još prisutne cenzure različitih komiteta te scene su izbačene iz bioskopske verzije.

Predrag je svoju popularnost platio školskim neuspehom. Zbog velikog broja časova s kojih je odsustvovao zbog snimanja filma morao je da ponavlja treću godinu u X Beogradskoj gimnaziji.

Uprkos sjajno odigranoj ulozi, Predrag Bolpačić se više nije pojavljivao na filmu. Danas pedesetšestogodišnji Predrag živi u Beogradu. Oženjen je sa Tanjom.

(old_image)

Boris Jakić
 

Pogledajte još