BEOGRADSKI FESTIVAL IGRE: Koreografije nakon kojih ćete se teško vratiti u stvarnost

Prodaja ulaznice za predstave 13. Beogradskog festivala igre, koji traje od 19. marta do 10. aprila 2016. godine, počinje 15. septembra.

Jedan od najboljih festivala umetničke igre na svetu, održava se u dvorani Centra Sava i dočekaće izvrsne plesne trupe iz celog sveta.

Ovaj festival je i peti po redu koji će ugostiti Holandski plesni teatar. NDT1 će izvesti dva komada u koreografiji Pola Lajtfuta i Sol Leon, 19. marta, na kraju svoje evropske turneje.

Predstava "Istočna senka", u koreografiji Jiržija Kilijana morala je da bude odložena prošle godine zbog povrede glavne igračice, ali je komad inspirisan pričama Semjuela Beketa planiran i za predstojeću manifestaciju. "Istočna senka" je delo koje pokreće, a zahvaljujući kombinaciji muzike, dekora i igre, ova predstava pruža nezaboravno pozorišno iskustvo.

30. marta nastupa Dmitris Papajoanu, grčki savremeni umetnik čije su koreografije otvarale olimpijske igre u Atini, Londonu, Bakuu. Njegova "Mrtva priroda" prikazuje vrhunsku umetnost posle koje će vam biti teško da se vratite u običan svet.

Beogradskoj publici će se predstaviti i čuvena Forsajt kompanija iz Frankfurta, u Centru Sava, 1. aprila. Ova grupa će premijerno izvesti komad "Primarna trilogija" u koreografiji Jakopa Godanija, za koga je scena sinonim  beskrajnih mogućnosti.

Cene ulaznica za predstave 13. Beogradskog festivala igre kreću se od 1.700 do 2.500 dinara.

Pogledajte još