Đoković u četvrtfinalu turnira u Bazelu

BEOGRAD, 5. novembra 2009. (Beta) - Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale turnira u Bazelu, pošto je u drugom kolu savladao Čeha Jana Herniha sa 2:0, po setovima 6:0, 6:0.

Đoković, koji je postavljen za drugog nosioca na turniru, u četvrtfinalu će igrati protiv pobednika meča između Finca Jarka Nieminena i šestog nosioca, Švajcarca Stanislasa Vavrinke.

Srpski teniser je veoma ubedljivom igrom, za samo 52 minuta, došao do pobede nad Hernihom.

Đoković je napravio ukupno šest brejkova, po tri u oba seta i češki teniser ni u jednom trenutku nije uspeo da mu se ozbiljno suprotstavi. 

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je da je zadovoljan ubedljivom pobedom (6:0, 6:0) nad Janom Hernihom u drugom kolu turnira u Bazelu, ali je dodao da se Čeh nije ni dovoljno trudio da pruži jači otpor.

Đoković je postavljen za drugog nosioca na turniru, a za pobedu nad Čehom bila su mu potrebna samo 52 minuta.

"Ako ste pobedili nekoga sa 'duplom nulom', to znači da je on igrao veoma, veoma loše. U stvari, čini mi se da se Hernih nije ni dovoljno potrudio", rekao je Đoković novinarima u Bazelu. 

Hernih je imao tri brejk-lopte u prvom setu, ali nije uspeo da ih iskoristi.

"Bilo je neobično pred kraj meča, jer su svi u publici navijali da Hernih osvoji jedan gem. Ipak, mi smo profesionalci i on je moj protivnik na terenu", kazao je Đoković.

Đoković je to 18. plasman u četvrtfinale ove sezone. Njegov naredni protivnik biće pobednik duela između Švajcarca Stanislasa Vavrinke i Finca Jarka Nieminena.

Turnir u Bazelu igra se za ukupni nagradni fond od 1.775.000 evra.

Pogledajte još