Varate građane

BEOGRAD, 5. novembra 2009. (Beta) - Nekoliko bivših sportista Crvene zvezde ocenilo je da je republički javni tužilac Slobodan Radovanović prevario građane optuživši predsednika fudbalske sekcije tog sportskog društva Vladana Lukića da je pozivao na nasilje.

"Kao građani Srbije koji plaćaju porez iz koga se isplaćuje i Vaša plata, želimo da verujemo da ste izrekli neistinu jer vas je neko prevario, a da niste namerno lagali u želji da se obračunate sa Zvezdom kao najvećom sportskom institucijom zemlje", navodi se u pismu objavljenom na sajtu fudbalskog kluba Zvezde.

Radovanović je prošle nedelje najavio podnošenje prekršajne prijave protiv Lukića zbog "dukserice" u kojoj je posmatrao utakmicu Crvene zvezde u Novom Pazaru u Lav kupu Srbije.

Lukić je nosio "duksericu" s parolom "Dok se zemlja oko sunca kreće", što je, prema tumačenju Radovanovića, početak pesme čiji nastavak glasi: "Zvezdini se huligani umiriti neće, zveče štangle, palice i lanci, evo idu Zvezdini ludaci".

Bivši sportisti Zvezde, među kojima su fudbaleri Miloš Šestić, Stevan Ostojić, Dušan Savić, Vladica Popović, košarkaši Mirko Pavlović, Nebojša Ilić i Milan Gurović, kao i rukometaši Igor Butulija i Nenad Peruničić, u pismu Radovanoviću podsetili su da se sporni "duks" legalno kupuje u radnjama širom Beograda.

Oni su istakli i da je stih "Dok se zemlja oko sunca kreće" početak pesme čiji je nastavak: "Zvezdini se barjaktari umiriti neće, duva tajfun, duva tajfun, košava sve nosi, svakom vetru, svakom vetru, barjak naš prkosi."

Radovanović je tako, prema mišljenju bivših sportista Zvezde, izrekao neistinu i prevario građane.

"Zvezdini navijači takvu pesmu koju ste vi izmislili nikada nisu pevali. U nadi da Vas je neko prevario, pozivamo vas da budete naš gost na utakmici Crvena zvezda - Hajduk i da zajedno sa nama slušate uživo reči pesme koje zvezdin Sever peva", dodaje se u saopštenju.

"Kada uživo na utakmici budete čuli, verujemo da ćete shvatiti koliko ste pogrešili kao i da ćete ukoliko ste obmanuti preduzeti mere protiv onih koji su vas pogrešnim informacijama naterali da neistinito informišete građane Srbije", ističe se u saopštenju.

Pogledajte još