‘Ja sam legenda’

Objavljena je prva fotografija iz filma ‘Ja sam legenda’ u kojem je glavna uloga poverena Vil Smitu. Film je zasnovan na istoimenom romanu Ričarda Metisona iz 1954. godine čija radnja prati život Roberta Nevila, poslednjeg čoveka u svetu zaraženom vampirizmom.

Nekim slučajem, jedini imun na neizlečivi virus koji je pretvorio ljude u noćna krvožedna stvorenja, Nevil je danju lovac, tražeći uspavane vampire kroz napuštene ruševine civilizacije, dok noću, zatvoren u svom domu, pokušava da nađe antivirus služeći se sopstvenom krvlju.

Trenutno se film ‘Ja sam legenda’ snima na ulicama Njujorka na kojima se nalaze više od 1.000 statista, glumaca i članova ekipe filma. U blizini bruklinskog mosta parkirano je više vojnih džipova i tenkova a tokom noći, područje preleću Black Hawk helikopteri. Za potrebe snimanja filma biće angažovano preko 3.000 Njujorčana.

Režija filma je poverena Frensis Lorensu dok su scenario napisali Akiva Goldsman i Mark Protoševič. Pored Vil Smita, uloge tumače Elis Braga i Sali Ričardson.
Film će premijerno biti prikazan u decembru 2007. godine.

Pre ovog filma, Vil Smita publika može pogledati u film ‘Traganje za srećom' (Pursuit of Happyness) koji će se u našim bioskopima naći od 22. marta. Uloga talentovanog ali nedovoljno cenjenog prodavca koji je sa svojim petogodišnjim sinom primoran na očajničku borbu za egzistenciju, donela je Vil Smitu nominaciju za prestižnu nagradu Oskar. Baziran na istinitom događaju, ovaj film je do sada u svetu zaradio preko $146 miliona dolara.

www.kontra.org.yu

Pogledajte još