TAJNI RECEPT: Kako prirodnim putem da regenerišete i produžite trepavice

Niste imale tu sreću da se rodite sa prirodno gustim i dugim trepavicama. A često vam ni najbolja maskara ne može pomoći da imate pogled koji obara s nogu. Postoji prirodni put uz pomoć kojeg će vaše trepavice biti gušće i veće.

1. Ricinusovo ulje

Ovo ulje je poznato po svom dejstvu rasta kose. Ipak, ricinusovo ulje služi i za rast noktiju, ali i trepavica. Možete ga nanositi dva puta dnevno, ujutru i uveče, pred spavanje.

2. Vitamin E

Nedostatak ovog vitamina u organizmu usporava rast trepavica i uzrok je njhovog opadanja, zbog čega se one proređuju. Ovaj vitamin će nahraniti i ojačati vaše trepavice.

3. Maslinovo ulje

Vrlo je važno da uklonite sve nečistoće sa vaših kapaka pre no što nanesete ulje na kožu. Stavljajte ga pred spavanje i isperite ujutru. Minerali i vitamini koje ono sadrži će imati neverovatan učinak na gustoću vaših trepavica.

4. Vazelin

Vazelin je dobar za teksturu trepavica, čineći je bogatijom i bujnijom, a pritom i povećava njihov rast.

5. Zdrava ishrana

Sveže povrće, pavlaka ili jaja su važni za gustoću vaših trepavica zbog vitamina B5 i B12. Neće vas puno koštati da malo više povedete računa o ishrani, a imaćete neverovatne trepavice kakve ste oduvek želele.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.