Remi Bajerna i Šalkea, pobeda Volfsburga

BEOGRAD, 7. novembra 2009. (Beta) - Fudbaleri Bajerna iz Minhena i Šalkea odigrali su nerešeno 1:1, dok je Volfsburg na gostovanju pobedio Hofenhajm sa 2:1, u utakmicama 12. kola Bundeslige.

Bajern je posle današnjeg remija na osmom mestu bundesligaške tabele, sa 20 bodova, a mediji su ranije spekulisali da će trener Luj van Gal dobiti otkaz ako ekipa ne pobedi Šalke.

Situaciju holandskom stručnjaku otežava i poraz od Bordoa od 0:2 u Ligi šampiona, posle kojeg Bajernu predstoji teška borba za plasman u drugu fazu.

Bajern je poveo u 31. minutu golom Danijela van Bujtena, ali je Joel Matip izjednačio u 43. minutu.

Fudbaleri Volfsburga pobedili su na gostovanju Hofenhajm sa 2:1 i tako ostvarili šestu pobedu u prvenstvu. Domaći su poveli preko Vedada Ibiševića u 23. minutu, ali je Zvjezdan Misimović izjednačio u 52. minutu.

Pobedu Volfsburgu doneo je Grafite pogotkom u 57. minutu. Volfsburg sada zauzima peto mesto na tabeli sa 21 bodom, dok je Hofenhajm na sedmom sa bodom manje.

Frajburg je na gostovanju pobedio Bohum sa 2:1, dok je Majnc bio bolji od Nirnberga sa 1:0.

Borusija iz Menhengladbaha i Štutgart odigrali su bez golova.

Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena su u petak pobedili Ajntraht iz Frankfurta sa 4:0 i učvrstili se na prvom mestu bundesligaške tabele.

Pogledajte još