Pobeda za povratak samopouzdanja

BEOGRAD, 13. novembra 2009. (Beta) - Trener Crvene zvezde Aco Petrović rekao je da njegova ekipa treba da pobedi Široki u sedmom kolu Jadranske lige da bi povratila samopouzdanje posle tri uzastopna poraza u takmičenju.

"Razgovarao sam i sa čelnicima kluba i sa igračima i mislim da sutra svi zajedno treba da izginemo da pobedimo i povratimo izgubljeno samopouzdanje", rekao je Petrović novinarima u Beogradu.

Zvezda ima učinak od jedne pobede i pet poraza, dok Široki ima učinak od tri pobede i tri poraza. Zvezda je ove nedelje igrala prijateljsku utakmicu sa Spartakom, a u tim su se vratili igrači koji su bili dugo povređeni, Nemanja Bjelica i Marko Kešelj.

"Desile su se i neke lepe stvari, a to je povratak Bjelice i Kešelja. Oni su u ponedeljak počeli da treniraju i dobro je što su imali priliku da osete malo igru na dva koša. Imaju sada neke tegobe koje su posledice duge pauze, ali biće u sastavu", rekao je Petrović.

Juče uveče je trenirao takođe povređeni Vuk Radivojević i posle večerašnjeg treninga će se znati da li će biti u sastavu za sutra.

U medijima se prethodnih dana pominjao dolazak nekadašnjeg centra FMP-a Kimanija Frenda, ali je Petrović rekao da on nije fizički u stanju da sada pomogne ekipi i da klub neće potpisivati ugovor sa njim.

Trener Zvezde rekao je da je liga ujednačena, jer crveno-bele na pretposlednjem mestu dve pobede dele od četvrtog mesta. On je delimično okrivio i sudije za takvo stanje.

"Rekao sam momcima da nas dve pobede dele od četvrtog mesta. Ja sam i mislio da ćemo imati skor 3/3 do sada, ali ovo je loše. Ne volim da kritikujem suđenje, ali nije mi jasno zašto Zvezda ima ovakav tretman u ligi da nam sudije odlučuju neizvesne utakmice", rekao je Petrović.

"Ovo nije nikakav alibi, ovo je istina", dodao je on.

Utakmica sa Širokim počinje u 19.00, a karte se prodaju po ceni od 200 i 500 dinara. 

Subota:
 
Hemofarm - FMP 18:00 

Zadar - Helios 19:00

Bosna - Cibona  17:00 

Zvezda - Široki 19:00 

Zagreb - Cedevita 20:00 

Olimpija - Radnički 19:30 

Nedelja: Budućnost - Partizan 19:15

Pogledajte još