SEĆATE LI SE GRUPE MODERN TALKING: Diter i Tomas danas izgledaju ovako (FOTO)

Grupa Modern Talking bila je najbolji nemački muzički proizvod 80-ih. Iako je relativno kratko bila aktivna, osam godina u dva navrata, imala je sedam hitova, od kojih su dva (You are My Heart, You are My Soul i Brother Louie) zauzimala prva mesta na svetskim top-listama.

Modern Talking su činili Tomas Anders i Diter Bolen. Priča o Moder Talking započela je 1983. kad su se upoznali Tomas i Diter. Kako je bio devet godina stariji i s mnogo više iskustva od Andersa, Diter je već imao izgrađeno ime u svetu muzike i televizije. Prvi susret su imali tokom gostovanja u jednoj TV emisiji. Slična muzička intersovanja ubrzala su razgovor o saradnji. Već sledeće 1984. njihov singl You are My Heart, You are My Soul neočekivano je napravio ršum na top-listama. Elektro pop pesma s tejkstom na engleskom postala je veoma slušana po dioskotekama širom sveta, pa i u Jugoslaviji.

Bend se raspao 1987. Iza sebe ostavljajući pet-šest odličnih pop pesmica, lako pamtljivog teksta i prepoznatljive melodije.

Tomas i Diter su ostali u muzičkoj industriji baveći se produkcijom i svirajući muziku Modern Talkinga na solo turnejama. Jedanaest godina posle raspada, 1998. ModernTalking je ponovo počeo s radom. Ovog puta su nešto duže opstali. Objavili su remikse svojih najvećih hitova i ponovo se razišli 2005. Nastavili su sa solo karijerama. U pesmi Bizarre, Bizarre iz 2006. Diter je u jednom stihu poručio “Nikada neće biti kraj Modern Talkinga”, što je mnoge navelo na zaključak da je moguće novo okupljanje grupe.

Pogledajte još