Grmljavina sa tribina će uplašiti Portugal

SARAJEVO, 17. novembra 2009. (Beta-AP) - Trener fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Ćiro Blažević ocenio je da bi podrška navijača na stadionu u Zenici mogla da bude presudna u pokušaju njegove ekipe da eliminiše Portugal u baražu za Svetsko prvenstvo.

Blaževićeva ekipa u subotu je u Lisabonu izgubila sa 1:0, ali su igrači BiH pružili dobru partiju, dva puta pogodili stativu i jednom prečku gola domaćina.

Selektor BiH rekao je da očekuje da u revanšu stadion Bilino polje u Zenici bude pun i da navijači imaju aktivnu ulogu u revanš duelu.

"Ne očekujemo samo da navijaju za nas, želimo da 'grme' sa tribina.
Moraju da stvore pritisak od prvog minuta", poručio je Blažević.

FIFA je ovaj duel proglasila utakmicom visokog rizika zbog mogućih navijačkih incidenata, zbog čega je odlučila da na Bilino polje pošalje dvojicu posmatrača.

Blažević je rekao i da njegova ekipa mora da iskoristi činjenicu da je odbrana najslabiji deo reprezentacije Portugala.

"Pobedićemo u Zenici. Portugalce je u prvom meču dva puta spasila prečka i jednom stativa. Zato sam ubeđen da možemo da nadoknadimo minus i kvalifikujemo sa za Svetsko prvenstvo", naveo je on.

Ipak, Portugal u poslednjih 13 godina nije izgubio u gostima u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

"Naš prvi zadatak je da u Zenici postignemo gol. Ne smemo da čekamo šta će se desiti. Portugal u revanšu mora da diktira događanja na terenu, a igrači moraju da ostanu hladnih glava", izjavio je selektor Portugala Karlos Keiroš.

Štoper Čelsija Rikardo Karvaljo kazao je da bi gol na početku utakmice u mnogome olakšao posao Portugalu.

"Ako dovoljno dugo budemo držali loptu u nogama, samopouzdanje će da nam raste iz minuta u minut. Takođe, ako damo gol na vreme, Bosni će biti veoma teško", zaključio je on.
Utakmica između BiH i Portugala igra se sutra od 20.45 u Zenici.

Pogledajte još