fbpx

Otvara se vizitorski centar Sirmijum

Na Carskoj palati Sirmijum u Sremskoj Mitrovici 15. decembra ove godine biće otvoren vizitorski centar za turiste, najavio je državni sekretar za turizam u Ministarstvu ekonomije Goran Petković.

Petković je na otvaranju manifestacije "Jesenji turistički susreti" rekao da je Ministarstvo ekonomije iz budžeta u Sirmijum uložilo oko 62 miliona dinara, što je oko polovine vrednosti projekta.

Kako je rekao, to je prvi veliki spomenik rimske kulture u Srbiji i tu će počinjati turistička tura Put rimskih careva, koja povezuje gradove Srbije gde su rođeni rimski carevi.

Petković je naglasio da je Sirmijum na povoljnoj lokaciji, jer je na Koridoru 10 i blizu Beograda.

"Osim Oplenca i Sremskih Karlovaca, koji su do sada bili mesta za izlete, očekujemo da će to sad biti i Sirmijum, koji je kombinacija kulture i prirode", rekao je Petković i dodao da je cela Sremska Mitrovica arheološki lokalitet.

Ministarstvo ekonomije je ove godine iz budžeta za izgradnju vizitorskih centara u Srbiji odvojilo 100 miliona dinara. Otvoren je vizitorski centar Palić, a narednih dana će biti otvoren i na Zlatiboru, dok će vizitorski centri na Divčibarama i Uvcu biti otvoreni sledeće godine. 

Izvor: Beta
17. novembar

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.