Živela razlika

Radovi prezentovani, prikazani, objavljeni   ... u časopisima, na bilbordima, u akcijama na ulici, u nekonvencionalnim medijima, u katalozima, u dnevnim listovima, u drugim medijima, video - reklamama

Institut "Servantes" Beograd i Galerija "Superspace" i Kreativni Klub Španije predstavili su nam se izložbom "Živela razlika"- Kreativnost i marketing.

U četvrtak, 8 . februara u Galeriji "Superspace", u prisustvu grafičkih dizajnera, stručnjaka za marketing i propagandu, poznatih i priznatih ali i mladih koji tek stupaju na scenu, izložbu su otvorile  Konća Vert, kustos izložbe i Begona Magraner de Ubieta, zamenica direktora Instituta "Servantes" Beograd. Uz prijatnu muziku i dobra španska vina, lepo smo se družili i zabavili.

Naravno, najbolji deo večeri ipak su bili sami radovi viđeni na izložbi: duhoviti ali i opominjući, vickasti ali i krajnje ozbiljni, zabavni i zastrašujući, male priče o velikim temama ali i obrnuto, da se zamisliš i zapamtiš, reklame proizvoda savremenog potrošačkog društva ali i učešća u humanitarnim akcijama, moda i luksuz ali i briga o osnovnim ljudskim pravima i potrebama.

Dizajner možda ne može  baš mnogo da pomogne siromašnoj deci, kojih je sve više na ovoj planeti, ali može na fotografiji na kojoj se deca igraju na nekom smetlištu docrtati loptu i gol, i tako iskazati svoju želju da bar u detinjstvu i u igri budu nekako izjednačena sa decom roditelja koja voze ovaj ili onaj mercedes sa bilborda. 

Možda je to i najbolji i najzdraviji i najkreativniji deo "Stalne potrage za novitetima u španskom advertajzingu".

Tekst: Dragan Kljajić
Foto: Marko Risović

Pogledajte još