Apel da se isplati novac koji je obećan radnicima

KRAGUJEVAC, 19. novembra 2009. (Beta) - Samostalni sindikat radnika građevinarstva i IGM-a Šumadijskog i Raškog okruga apelovao je u četvrtak na nadležne da radnicima "Prvog maja" iz Lapova isplate ono što su im obećali ministar i drugi državni funkcioneri.

U otvorenom pismu, upućenom predsedniku Srbije Borisu Tadiću i ministru rada i socijalne politike Rasimu Ljajiću, navodi se da je novac koji je potreban za isplatu radnika preduzeća iz Lapova "ravan onom koji je država dala za otkup slobode jednog našeg huligana".

U otvorenom pismu se još navodi da "srpsko društvo pred ljude koji rade u opštem interesu, postavlja jednu dilemu, da li je više naklonjeno građanima ili nastaloj oligarhiji, političkom establišmentu i njima bliskim pojedincima, koji su rešili da svoj život nastave izvan ove zemlje ili onima koji su budućnost vezali za život ove zajednice".

Radnici privatizovanog Građevinsko-industrijskog kombinata "Prvi maj" iz Lapova od utorka blokiraju prugu Beagrad-Niš u stanici Lapovo Varoš zahtevajući isplatu zaostalih zarada i doprinosa, socijalni program i pokretanje proizvodnje.

Pogledajte još