Rehagelova taktika donela plasman na SP

ATINA, 19. novembra 2009. (Beta-AP) - Selektor grčke fudbalske reprezentacije Oto Rehagel izjavio je da smatra da je njegova defanzivna taktika donela još jedan uspeh u 100. utakmici u kojoj je vodio ekipu - plasman na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

Ovaj 71-godišnji nemački trener predvodio je Grčku do prvog plasmana na SP u poslednjih 16 godina i drugog u istoriji, a pobedila je Ukrajinu sa 1:0 u baražu.

Grčka se branila veći deo meča, a Dimitris Salpigidis je postigao jedini gol u 31. minutu.

"Naš plan je bio da koristimo kontranapade i jedan od njih je bio dovoljan da pobedimo. Tako igramo sa fudbalerimo koje imamo i prema njihovim mogućnostima", rekao je Rehagel.

Prema njegovi rečima, Grčka bi igrala mnogo atraktivnije da ima igrače kao što su Kaka, Mesi ili Ćavi.

Rehagel je izabran za selektora Grčke 2001, a iznenadio je fudbalski svet kada je tri godine kasnije osvojio titulu evropskog šampiona.

"Mi imamo dosta mladih fudbalera sada u timu. Tim može da se takmiči i sada se trudimo da postane što kompaktniji", rekao je grčki selektor.

Pobeda u baražu omela je kritičare koji smatraju da je Rehagel previše odan starijim igračima.

Salpigidis je rekao da je ekipa ovom pobedom dokazala da je taktika bila opravdana i da kritike u medijima nisu bile opravdane.

"Ovo je velika pobeda i mi je proslavljamo. Čuli smo mnogo kritika u kvalifikacijama i ovo je naš odgovor na njih. Nikada nismo prestali da verujemo u sebe i uspeli smo", rekao je igrač Panatinaikosa.

Pogledajte još