NOVI NACIONALNI REKORD: Ivana Španović SREBRNA KRALJICA!

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović osvojila je srebrnu medalju na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Portlandu skokom 7.07 metara.

"Zaista sam uživala na takmičenju. Nisam imala veliki pritisak, a borba nije prestajala od samog početka. Atmosfera je bila sjajna, zbog novog formata takmičenje je zaista trajalo dugo, ali ništa mi nije smetalo da u svakom skoku dam sve od sebe. Rezultat je sjajan, još jedna medalja i to je ono što mi je najvažnije, kontinuitet i konstantan napredak. Drago mi je što se Ris vratila, jer da ona nije ovako sjajno skakala večeras možda ni ja ne bih pružila svoj maksimum. Zaista je poštujem i radujem se našem novom susretu i takmičenjima na otvorenom", rekla je Ivana.
Ovoga puta gorak ukus imao je trener Obradović:

"Nakon tri bronzane medalje koje su došle sa svetskih prvenstava, ovog puta smo očekivali sjajniju medalju i to smo do poslednje serije i imali, i tome smo se i nadali, ali eto nažalost osvojena je srebrna. Ostvaren je fantastičan rezultat, Ivana je odlično skakala, ali za mene lično ostaje veliki žal što ovoga puta nije osvojeno zlato. To je bol i lepota sporta. Što se tiče samog takmičenja, publika je mogla da vidi da se Ivana borila do poslednje serije, do poslednjeg atoma snage. Još jednom je pokazala da tamo gde je najvažnije ona ruši sve svoje rekorde i postavlja nove granice snova. Do sada smo sa svetskih prvenstava imali samo bronze, uključujući tri Ivanine, Topićevu i Perićevu, ovo je do sada najsjajnija, ali ne zaustavljamo se, očekuju nas Olimpijske Igre i borba do poslednjeg daha".

Pogledajte još