Irci odustali od repriznog meča sa Francuskom

DABLIN, 21. novembra 2009. (Beta) - Fudbalski savez Irske prestao je da gaji nadu da će Svetska fudbalska federacije (FIFA) doneti odluku da reprezentacija te zemlje ponovo odigra meč sa Francuskom u baražu za odlazak na Svetsko prvenstvo.

Irski savez je takav zahtev uputio zato što je konačan rezultat duela u Parizu postavljen posle očiglednog igranje rukom francuskog napadača Tijerija Anrija, koji je bio asistent kod gola trikolora.

Francuska je tako stigla do izjednačenja od 1:1 i zahvaljujući pobedi u prvom susretu sa Irskom i plasmana na Mundijal u Južnoj Africi.

"Žalimo što uprkos našim naporima da se odigra nova utakmica, kojom bi se pred širokim svetski auditorijumom povratio integritet fudbala, nismo našli razumevanje gluvog Fudbalskog saveza Francuske", rekao je izvršni direktor Fudbalskog saveza Irske Džon Dilejni.

"Kredibilitet fer pleja je, bez sumnje, oštećen", dodao je on.

Zahtev Fudbalskog saveza Irske juče je odbila FIFA, ali su Irci zamolili kolege iz Francuske da podrže njihov apel i probaju da zajedno nateraju čelnike svetskog fudbala da se predomisle.

Fudbalski savez Francuske, ipak, odgovorio je rekavši da razume ogorčenje u Irskoj, ali da rezultat ne može da se menja.

Dilejni je naveo i da je Fudbalski savez Irske zatražio od FIFA da uradi sve što može kako se ovakvi problemi ne bi ponavljali u budućnosti.

"Uprkos našem dubokom razočarenju, zahvaljujućemo našim igračima i divnim irskim navijačima na podršci, pa i francuskom narodu na solidarnosti", naveo je Dilejni.

Pogledajte još