Juventus i Ajaks motre na Lekića

Evropa stiže u Beograd. Za 137. večiti derbi, koji se u subotu od 16.15 časova igra na ”Marakani”, u Crvenoj zvezdi su do ponedeljka dobili 50 trebovanja za ulaznice od raznih skauta inostranih klubova, menadžera i sportskih funkcionera... 

Nećemo vas ostaviti samo sa brojkama bez imena? Zato krenimo od elite, a nju svakako predvode gigant iz Torina Juventus i holandski Ajaks. Italijan će morati da beleži nešto
više od Holanđanina, jer dolazi da još jednom proveri beka Zvezde Pavla Ninkova, ali i skenira srpskog ”Luku Tonija” - Dejana Lekića. Ako je Ninkov stara priča, Lekić je novi izbor ”Stare dame”. 

I ”kopljanici” iz Amsterdama traže klasičnu ”devetku”, naslednika Huntelara, koja će uz ”lake” napadače Pantelića, Sulejmanija i Suareza rušiti protivničke ”bunkere”. Njima je, kažu holandski izvori, potreban i centralni defanzivac pa će na talonu imati i mladost (Vilotić) i iskustvo. Francuski Tuluz motriće na Ninkova i svakako još jednom pokušati da se približi dogovoru sa Zvezdom oko obeštećenja, a s druge strane proveriće i formu Partizana koga dočekuje naredne nedelje u okviru 5. kola Lige UEFA. 

Od starih ”imena” tu je i Betis u ”ime ljubavi” za Slavka Perovića, kao i Al Ahli koji će pratiti Lamina Dijaru iz Partizana. Benfika, Fejenord, Espanjol, Herenven, izgledno i Porto, Udineze, Lokomotiva Moskva nastavljaju pomenuti niz klubova čiji će se predstavnici naći na ”Marakani”.

Ninkov samo lagano

Ohrabrujuća  vest za "crveno-bele" su oporavci kapitena Nikole Lazetića i beka Nikole Ignjatijevića izgledno već za kup meč sa Spartakom, a sigurno za derbi. S druge strane, zbog teškog terena lakšu povredu na Banovom brdu zadobio je Pavle Ninkov pa je u ponedeljak samo lagano trčao krugove, ali svi očekuju da bude spreman.

www. novosti.rs

Pogledajte još