Nisam kriv

STOKHOLM, 24. novembra 2009. (Beta-AP) - Švedski sudija koji je prevideo igranje rukom francuskog fudbalera Tijerija Anrija na utakmici sa Irskom u baražu za plasman na Svetsko prvenstvo priznao je da je zbog te greške razmišljao da napusti posao arbitra.

"Pitao sam se da li je ovaj posao vredan toga, svog tog vređanja koje sam slušao. Pomislio sam i da ovaj posao možda jednostavno nije za mene", kazao je za današnje izdanje švedskog dnevnika Sidostran Martin Hanson, koji je sudijsku karijeru počeo 1992. godine.

Greška Hansona dovela je do jedinog gola Francuske na revanšu sa Irskom (1:1) kojim su trikolori stigli do učešća na Mundijalu u Južnoj Africi. Irska je, sa druge strane, oštećena, pa je tražila reprizu susreta što je Svetska fudbalska federacija (FIFA) odbila.

Igranje rukom Anrija, koji je bio asistent strelcu Viljemu Galasu, nije video i pomoćni sudija 38-godišnjeg Hansona, ali je u javnosti krivica uglavnom svaljena na glavnog arbitra, kome su novinari opsedali i roditelje.

Hanson je, međutim, odbacio i svoju i krivicu svojih pomoćnika rekavši da im je svima bio blokiran pogled na incident.

"Nije to bila moja greška, već nesrećni splet okolnosti koji je imao velike posledice po Irsku", naveo je Hanson, koji će sledeću međunarodnu utakmicu suditi u poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona već 8. ili 9. decembra.

"Lep je osećaj kada posle ove nesrećne epizode tako brzo dobijete priliku da sudite novu utakmicu. Najbolje od svega, ipak, bila je podrška koju sam imao", istakao je Hanson.

Pogledajte još