Dule Vujošević ne očekuje pobedu

BEOGRAD, 25. novembra 2009. (Beta) - Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da će biti zadovoljan ako njegovi košarkaši budu odigrali najbolje što mogu, ali je ocenio da nije realno očekivati pobedu protiv Olimpijakosa u Evroligi.

"Imamo ambiciju i znanje da pružimo 100 odsto svojih mogućnosti. Ja ću kao trener biti zadovoljan borbenošću, trčanjem, nesebičnošću... Ali, i da bude tako, nije realno očekivati pobedu", rekao je Vujošević novinarima u Beogradu pred sutrašnji duel.

Partizan je u dosadašnja četiri kola zabeležio jednu pobedu i tri poraza, dok Olimpijakos ima tri trijumfa i jedan izgubljen meč. Trener Partizana ocenio je da je grčka ekipa jedna od najjačih u Evropi ove sezone.

"Olimpijakos je jedan od najjačih timova ove sezone. Željni su trofeja i uspeha. Ni pre nisu škrtarili u sastavljanju tima, a sada su to još pojačali. Takav sastav ima ambiciju da osvoji Evroligu i ima tim za to", rekao je Vujošević.

"Poređenja radi, to je kao kada bi neko očekivao da fudbalski klub Partizan pobedi Real Madrid u zvaničnoj utakmici. Moramo da se prizovemo pameti kada su očekivanja u pitanju. Naravno, naš voljni momenat nije sporan. Smatraću pobedom ako svako da svoj maksimum", kazao je trener osmostrukog uzastopnog šampiona Srbije.

Vujošević je novinarima ponovo govorio o teškoj finansijskoj situaciji kluba i pravnoj nesigurnosti, što je nazvao "svojim poznatim refrenom".

"Nit se zna čiji smo, niti od koga da očekujemo pomoć, a i od žrtve se pravi krivac... Možda je najbolje da odemo u Lajkovac i legnemo na prugu...Tim prošle sezone je pravio čuda, ali je potrebno vreme da se napravi takva mašina", rekao je on.

Vujošević je novinarima otkrio i da su igrači tokom sezone primili samo šest plata, koje on naziva "stipendijama", kao i da su igrali "na poverenje".

Sutrašnja utakmica obeležiće akciju Specijalne olimpijade i Evrolige, a Vujošević i igrač Jan Veseli pojavili su se pred novinarima u majicama te organizacije. 

Utakmica između Partizana i Olimpijakosa igra se u četvrtak od 20.45 u hali Pionir.

Pogledajte još